کوچینگ کارمندان رمز موفقیت مدیر
فهرست مطالب
Toggleاز کوچینگ میتوان در زمینه های مختلفی مثل سلامت و مهارت های فردی کمک گرفت.
در مقاله های قبلی از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی در مورد انواع کوچینگ صحبت کرده بودیم، کوچینگ کارمندان نیز یکی از انواع کوچینگ است که زیر شاخه ای از بیزینس کوچینگ به حساب میآید.
کوچینگ به کارمندان کمک میکند تا خودشان را در مهارت های مختلفی تقویت کنند، در همه کوچینگ ها به خصوص کوچینگ کارمندان معمولا کارمندان هدف خاصی دارند. در دنیای امروز برای پیشرفت کردن ابتدایی ترین قدم کوچینگ کارمندان است.
برای مدیری که می خواهد سازمان یا کسب و کارش به موفقیت لازم برسد قبل از هر چیز باید به دنبال یادگیری کوچینگ باشد. آموزش بیزینس کوچینگ می تواند دید روشنی نسبت موفقیت سازمان به مدیر ارائه کند. آموزش بیزینس کوچینگ علاوه بر موفقیت سازمان باعث رشد شخصی کارفرما یا مدیر می شود. آموزش بیزینس کوچینگ در وهله ی اول روی رشد و گسترش پتانسیل های فردی تمرکز می کند.
کوچینگ کارمندان چه کاری انجام میدهد؟
مزایای کوچینگ کارمندان برای شما قدم خوبی است که شما متوجه این بشوید که آیا برای بیزینس من مناسب است یا خیر ؟
۱. پرورش و تقویت مهارت های ارتباطی
درست ارتباط برقرار کردن با مشتری، رکن مهمی در هر مجموعه و کسب و کاری است.کوچینگ کارمندان، نیروهای یک مجموعه را از لحاظ ارتباط عمومی بررسی میکند و به آنها کمک میکند روابط عمومی بهتری در حین کار با مشتری، ارباب رجوع و حتی همکاران خود داشته باشند.
۲. بهبود روابط تیمی
کوچینگ کارمندان منحصر به یک سازمان کوچک یا بزرگ نیست؛ در هر شرایطی میتواند به مدیران کمک کند تا نقاط و ضعف و قوت، و ویژگی های کارمندان خود را در نظر بگیرند و از آنها برای راهبرد فعالیت های تیمی استفاده کنند.
۳. تربیت کارمندان طبق سیاست کاری مجموعه
اگر در مجموعه یا شرکت خود هنوز سیاست کاری مشخصی تعریف نکرده اید و یا هنوز جایگزینی برای سیاست های کاری قدیمی پیدا نکرده اید میتوانید از کوچینگ با رویکرد کوچینگ سازمانی راهنمایی بگیرید.
بعد از مشخص شدن سیاست کاری مجموعه، کوچینگ کارمندان به شما کمک میکند، کارمندان را در مسیر توسعه و بهره وری سیاست کاری تربیت کنید، و تکنیک های جدیدی را برای مدیریت و آموزش کارمندان در اختیار شما قرار میدهد.
۴. کوچینگ استعداد های جدید را شکوفا میکند
مهارت هایی وجود دارند که شما آن ها را شناسایی نکرده اید یا به آن ها بی اعتنا بودین؛ اما کوچینگ کارمندان این مهارت ها را کشف کرده و یا مهارت های پیشین را پرورش میدهد، تا تمام نیروها در سمت مناسب قرار بگیرندو اینگونه بازدهی کل سیستم بالا میرود.
با تعیین محدودیت ها از فرسودگی شغلی جلوگیری میشود
استفاده از خدمات کوچینگ کارمندان در مجموعه میتواند مرز سالمی بین کار و زندگی ایجاد کرده و انتظارات را مدیریت و تنظیم کند.
همین مسئله کمک بسزایی در کم کردن استرس ها و تشنج ها در محیط کاری میشود.
۵ قدم ساده و کاربردی در کوچینگ کارمندان
زمانی که از کوچینگ کارمندان در مجموعه یا سازمانی استفاده میشود، بخشی از کار کوچ یا مربی تمرکز روی کارمندان مجموعه است و بخشی دیگر، این است که مدیر آن مجموعه یا کسب و کار را با تکنیک های جدید آشنا کند و تا بتواند به بهترین نحو، مجموعه و زیردستان خود را مدیریت کند.
درواقع کوچ میخواهد، کوچینگ رهبری را به کدیر مجموعه بیاموزد و از او یک کوچ برای سازمان بسازد.
برای شروع میتوانید با این ۵ ترفند ساده کوچ مجموعه خود باشید:
قدم اول: باید بدانید چه میخواهید؟
در کوچینگ کارمندان خود، قبل از اینکه شما پروژه جدید را شروع کنید، باید بدانید که دقیقا چه میخواهید و به کارمندان خود هم این روش را یاد بدهید تا هدفگذاری هایشان را مشخص کنند.
خواهید دید تعداد بیشتری از کارمندان شما را همراهی میکنند درباره اهداف خود صحبت کنید؛ سپس انتظارات خود را به صورت واضح بیان کنید.
قدم دوم: انتخاب راه حل
زمانی که کارمندان از اهداف ما با خبر شدند وبا هم هدفگذاری ها را مشخص کردیم، وقتش رسیده است که گام دوم در مسیر کوچینگ کارمندانات را بردارید.
حال نوبت انتخاب راه مناسب برای رسیدن به هدف تعیین شده است؛ با کارمندان خود به بحث و مشورت بپردازید و از آنها بخواهید ایده های خود را مطرح کنند، به فرض مثال از آن ها بپرسید: که آیا تا به حال کسی از این روش استفاده کرده است؟ اگر جوابشان بله بود از آن ها بخواهید کامل آن را توضیح داده و معایب و مزایی را که طی مسیر به آن برخورده اند را بیان کنند.
قدم سوم : نظارت کنید
بخشی از مسئولیت شما در کوچینگ کارمندان نظارت کردن خواهد بود، منظور از نظاره کردن مدیریت نیست!
بلکه باید به کارمندان خود در محیط کار آزادی و استقلال بدهید تا بتوانند ایده های خود را عملی کنند، و در این حین شما ناظر بر درست پیش رفتن پروژه باشید.
همچنین از کارمندان بخواهید نگرانی ها و چالش های خود را با شما در میان بگذارند و سعی کنید به آنها کمک کنید.
قدم چهارم: بازخورد بگیرید
در کوچینگ کارمندان، بازخورد گرفتن و آموزش دادن بسیار مهم است؛ هر کدام کارمندان که موضوعی را با شما مطرح کردند، شما باید به عنوان یک کوچ بهترین نظر و راهنمایی را بیان کنید.
به فرض مثال:
- واضح صحبت کنید
- مثال های مرتبطی را بزنید تا کاملا متوجه شوند
- اگر درست انجام نداده بودند، بدون سرزنش و توهین آنها را متوجه اشتباه کارشان کنید
- بعد از نشان دادن اشکال، نحوه درست انجام دادن آن را آموزش دهید
- و در آخر دلیل خود را هم به آن ها نیز بگویید
قدم پنجم :بازبینی را فراموش نکنید
در آخرین مراحله از کوچینگ کارمندان، جلسه ای برگذار کنید و به طور کامل کارمندان خود را ارزیابی کنید، و درباره کارهایی که این اواخر انجام داده اید با آن ها صحبت کنید؛ میتوانید به صورت دوره ای از آنها گزارش و از پروژه های بعدی از آن ها کمک بگیرید.
اگر میخواهید کوچینگ موثری داشته باشید، این کار ها را انجام ندهید؟
خیلی از افراد میپرسند که برای اینکه کوچ بهتری باشیم برای کارمندان خود چه کارهایی را باید انجام داد؟ اما شاید بهتر است بپرسند: چه کار هایی را نباید انجام دهند؟
۱.قانون های غیر منطقی تعیین نکنید
تعیین قانون پایه و اساسی دارد و اما اگر به طور مرتب قوانین مختلف وضع کنیم، و از حالت عادی و اصولی سخت گیرانه تر عمل کنیم، کارمندان از ما فاصله میگیرند و حس میکنند در تنگنا هستند و شما آزادی آن هارا گرفته اید.
از کوچینگ کارمندان بخواهید برای تصویب قوانین و سیاست های کاری بجا، شما را یاری دهد.
۲.از تاثیر تشویق غافل نشوید
به طور کلی تمام کارمندان، چه خوب و چه بد،عاشق تشویق شدن هستند و توقع دارند اگر به دستاورد کوچک یا بزرگی میرسند، با تشویق مواجه شوند.
صد درصد این رفتار شما بر عکسالعمل فرد تاثیر بسزایی خواهد داشت و تلاش بیشتری خواهد کرد.
۳. افراد نالایق را استخدام نکنید و بی دلیل به آن ها ترفع ندهید
زمانی که شما فردی را استخدام میکنید در شرکت یا سازمان خود که اصلا مربوط به حرفه آن نیست، حتی اگر فرد تمام سعی خود را بکند تا بهترین باشد ممکن است نتواند کار خود را به درستی انجام دهد؛ در نهایت شما به آن توجهی نمیکنید و دیر یا زود از کار خود استعفا میدهد.
در کوچینگ کارمندان تکنیک های سنجش و مدیریت منابع انسانی را بیاموزید.
۵.عملکرد ضعیف را تحمل نکنید
هر کدام از کارمندان شما سعی کند عملکرد بهتر و خوبی داشته باشد، ولی اگر با کارمندانی که وظایف خود را به درستی انجام نمیدهند برخورد نکنید، کارمندان خوب شما نیز کم کم سست میشوند.
۶.بد قولی نکنید
وقتی شما به کارمندان خود یک تعهدی میدهید ولی به آن عمل نمیکنید، باعث میشود که آن ها هم برای شما احترام و ارزشی قائل نشوند و نیز تعهدی هم به کار خود نداشته باشند.
۷.بی تفاوت نباشید
سعی کنید نسبت به رفتار های کارمندان خود بی تفاوت نباشید. اگر کارمند شما کار خود را به نحو احسن انجام نداد حتما آن را توبیخ کنید و اگر کارشان را درست انجام دادند حتما تشویقشان کنید، دراین شرایط تمام تلاش خود را میکنند که بهترین باشند.
چگونه کوچینگ موثرتری داشته باشیم؟
همانطور که در قسمت بالا شما را از انجام کار هایی منع کردیم، پس فعالیت هایی را به شما خواهیم گفت که انجام دادن آنها میتواند تاثیر کوچینگ کارمندان در سازمان شما را افزایش دهد.
۱. از قانون پلاتین پیروی کنید
قانون پلاتین به این معناست که با هر کسی طوری رفتار کنیم که خودش میخواهد؛ یک مدیر موفق باید تمام نکات مثبت و منفی کارمند خود را بشناسد.
طبق این قانون لازم است با دیگران طوری رفتار کنید که خودتان ترجیح میدهید، ولی این قانون یک ایراد بزرگ دارد و آن هم این است که، ایجاد انگیزه در هر کسی متفاوت است.
۲. قاطع باشید نه سخت گیر
بسیاری از افراد قاطعیت را با سخت گیر بودن اشتباه میگیرند؛قاطعیت شما در کار باعث میشود افراد از شما حساب برده، و در انجام وظایف کوتاهی نمیکنند.
اما جدیت و خشکی بیش از موجب میشود، کارمندان از محیط کاری و شخص شما زده شود.
۳. اضافه کاری ممنوع
طبق تحقیقاتی که شده است کارمندان در ساعت اضافه کاری خود عکس العمل خیلی خوبی نشان نمیدهند و هنگامی که از کارمندان خود انتطار دارید بیشتر از وظایف خود کار کنند، کارمندان حس خوبی نسبت به شما پیدا نمیکنند و تصور میککند شما قصد سو استفاده یا بیگاری کشیدن از آن ها را دارید.
کوچینگ کارمندان چه چیز هایی را به مدیران سازمان ها میآموزد؟
تغییرات رفتاری مثبت ،برنامه ریزی و توسعه حرفه ای مدیران،یادگیری مهارت های کوچینگ به عنوان یک مدیر،گرفتن پشتیبانی و باز خورد مداوم و منظم از طریق کوچینگ مدیران.
کوچینگ کارمندان، چگونه به مدیر یا صاحب کسب و کار میکند؟
امروزه از مدیران توقع میرود که کارکنان خود را کوچ کنند، چرا که به کار گیری کوچینگ در یک سازمان یا مجموعه میتواند بر روی عملکرد تیم ها و کارکنان تاثیر بگذارد، این تاثیرات مانند:
۱. مدیران کمتر سخن میگویند و بیشتر گوش میدهند
۲. کمتر دستور میدهند و بیشتر سوال میکنند
۳. قضاوت نمیکنند
سخن آخر
باید نباید هایی که در این مقاله گفته شد، به شما کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشید و علاوه بر داشتن کارمندان نمونه و با پشت کار، خود نیز به یک مدیر عالی تبدیل شوید؛ در نتیجه شاهد بازدهی و رشد کسب و کار خود خواهید بود.
دیدگاهتان را بنویسید