بیزینس کوچینگ- مهرداد سلیمی برنا

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ بر اساس تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF  به معنای رابطه ای متقابل بین مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار، با یک مربی یا کوچ حرفه ای است که میتواند به صورت استراتژیک به موفقیت و توسعه کسب و کار کمک کند.

بیزینس کوچینگ در ابتدا به شما کمک میکند تا با توجه ارزش ها و اهدافی که در زندگی دارید، چشم انداز کسب و کارتان را نیز مشخص کنید.

این چشم انداز ها زمانی به درد میخورد که مسئولیت پذیر باشید و با چاشنی شدن راهنمایی و پشتیبانی های کوچ، بتوانید مسیر شغلی خود را از نقطه ای که قرار دارد، به نقطه دلخواه ببرید.

اگر به تاریخچه بیزینس کوچینگ نگاهی بیندازیم، میبینیم که از سال 1970که رشته بیزینس کوچینگ یا مربیگری کسب و کار توسط مایکل ای. گربر تاسیس شد، ده ها هزار مالک کسب و کار توانسته اند از این طریق سرنوشت کسب و کار خود را با رویکرد منحصربفردی تغییر داده اند.

دقت کنید که بیزینس کوچینگ را با یک مشاور کسب و کار معمولی اشتباه نگیرید!!!

بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار، مشاوری نیست که به یکباره وارد تجارت شما شود و اشکالات و نواقص آن را برطرف کند؛ بلکه علاوه بر کیفیت آموزش و شناخت روش های متفاوت، رویکرد کوچ نسبت به زندگی و تجارت نیز متفاوت است.

افراد متخصص در بیزینس کوچینگ بهتر از هرکسی نیاز های کسب و کار شما را میدانند، و این سبب یک مشارکت قابل اعتماد میشود؛ زیرا آنها میتوانند برای تمام حوزه های تجاری، نقشه راه استراتژیکی را برای سیستماتیک کردن هر قسمت از کسب و کار شما را ارائه دهند.

دوره های رایگان کوچینگ

کوچینگ فرایندی است که در طی آن یک فرد میتواند پتانسیل های ذاتی و درونی خود بشناسد و در جهت استفاده ی حداکثری از استعداد های خود تلاش کند . درک عمیق و درست کوچینگ و استفاده از آن نیازمند کسب آموزش کافی در این حوزه می باشد . مهرداد سلیمی برنا به عنوان یک استاد ماهر در زمینه ی کوچینگ توانسته بخش زیادی از آموزش کوچینگ را به صورت رایگان در اختیار مخاطبانش قرار دهد .

کوچینگ زندگی شناساندن یک مسیر برای رسیدن به خوشبختی و شادمانی . همچنین برای توسعه ی اهداف شخصی و از بین بردن موانع پیش رو هر فرد .

کوچینگ کسب و کار اغلب برای کارآفرینانی که میخواهند وارد بازار کار شوند و صاحبان مشاغلی که میخواهند موفق تر و پر بازده تر باشند کارایی دارد .

چیزی که باعث میشود بیزینس کوچینگ ارزش سرمایه گذاری زمان و پول شما را داشته باشد، مزایای فوق العاده است که برای شما به ارمغان میاورد. ما در این مطلب مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ را به طور جامع شرح خواهیم داد.

برای شما فضایی ایجاد شده تا با چالش هایتان روبرو شوید، و این در صورتی است که در کنار خود یک مربی با تجربه دارید که به شما انگیزه میدهد تا در مقابل سختی ها ناامید نشده و دست نکشید.

اینگونه بیزینس گوچینگ، مدیریت درگیری ها و چالش ها را برای شما آسان میکند.

ما نمیتوانیم درباره چیزی که نمیبینیم، بدانیم!!

بنابراین به چشمی نیاز داریم که آنچه ما بدان بصیرت نداریم را برای ما نمایان کند.

در جلسات بیزینس کوچینگ، از شما سوالاتی پرسیده میشود که شما را به تفکرات نقادانه و خلاقانه وا میدارد، و اینگونه میتوانید نقاط کور خود را ببینید و ایده ها به سمت شما سرازیر میشوند، اینگونه چشم اندازی به تمام نقاط ضعف و قوت خود خواهید داشت.

اکثر ما ریسک پذیر نیستیم و تابع عادت ها و روش های قدیمی هستیم.

بیزینس کوچینگ به شما کمک میکند ایده های جدیدی در سر بپرورانید، و یا دست به روش های جدیدی بزنید؛ اما پاداش یا تبعات ریسک را برای شما ارزیابی کرده و شما را در جهت رشد کسب و کارتان راهنمایی میکند.

همچنین در کنار همه این موارد جدا از اینکه شما چه سمتی در چه کسب و کاری دارید، بیزینس کوچینگ متد هایی را ارائه میدهد که ناخواسته باعث تقویت شخصیت و روحیه رهبری شما میشود و همچنین به سبک های آن میپردازد.

رشد نبوغ شما در این زمینه موجب مدیریت بهتر مجموعه میشود و تقسیم وظایف به درستی صورت میگیرد.

تمام این ها شما را به رهبری استراتژیک و دور اندریش تبدیل میکند.

طی فرآیندی که در بیزینس کوچینگ رخ میدهد، مربی درکنار شما قرار میگیرد تا شما کار ها را به بهترین نحو انجام دهید؛ همچنین کمک شما به سایر اعضای تیم، برای انجام دادن همان کار، موجب تقویت روحیه و کارایی مجموعه میشود.

در ضمن مربی دائما شما را رصد میکند؛ زیرا شما را در قبال هدفگذاری هایی که کردید مسئول میداند که احتمال دستیابی به آنها را افزایش میدهد.

زمانی که شما از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده میکنید، اولین قدم، روشن کردن اهداف و چشم انداز ها با همیاری بیزینس کوچ است.

و در ادامه فرآیند، به همراه بیزینس کوچ یک استراتژی قوی برای دستیابی به اهدافتان چیده و تشخصی میدهید کدام اقدامات موجب کسب سود بیشتر برای شما میشود.

زمانی که شما از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده میکنید، مربی کسب و کار یکسری وظایف مشخص در دستور کار خود دارد؛ اگر میخواهید بدانید بیزینس کوچ چه کاری برای شما انجام میدهد، ادامه این محتوا را دنبال کنید.

 

زمانی که شما کسب و کاری را اداره میکنیدگاهی اوقات درآمد شما راکد شده و پیشرفت حاص نمیشود، درکنار اینکه شما اغلب در معرض تصمیم گیری های مهم و بزرگی هستید؛ که برای حل آن ها تنها هستید، و نمیتوانید از زیر دستان و یا اطرافیان بی تجربه مشاوره و درخواست حمایت داشته باشید.

پس باید از چه کسی راهنمایی گرفت؟ پاسخ یک مربی با ترجبه است که میتواند بهترین منبع برای استفاده از تجربیات پر بار و نقشه راه های استراتژیک است.

وی میتواند به مدیران عامل کمک کند، تا راهنمایی های لازم برای ایجاد یک کسب و کار موفق، تاسیس شرکت، رشد کسب و کار و… را دریافت کنند.

در بیزینس کوچینگ، کوچ به مالک کسب و کار کمک میکند تا برای تجارت خود چشم اندازی را تعیین کند.

و این چشم انداز را با ابعاد دیگر زندگی وی مانند زندگی شخصی او، انطباق میدهد، و مالک تاثیری که نتیجه‌ی برنامه ریزی ها بر زندگی اش خواهد داشت را درک میکند.

اگر یک هدف تجاری با برنامه ریزی های شخصی وی مرتبط نباشد، بعید بنظر میرسد که وی شور و اشتیاقی برای رسیدن به آنها و عملی کردن اهداف خود داشته باشد.

مرحله‌ی بعدی در بیزینس کوچینگ این است که، بعد از مشخص کردن دیدگاه مالک، باید اهداف را اولویت بندی کرد؛ تا ببینند کدام فقط وظایف انجام شدنی هستند و کدام اهداف بلند مدت هستند.

بخاطر داشته باشید که در بیزینس کوچینگ، برای تعیین یک استراتژی مناسب برای رسیدن به اهداف، کوچ و مالک کسب و کار باید با یکدیگر همکاری مستمر داشته باشند.

در بیزینس کوچینگ، یک مربی به مسائلی توجه میکند، که شاید از دید مدیر عامل  یا صاحب کسب و کار پنهان بماند، و به مالک کمک میکند تا دید عینی نسبت به شرایط داخلی و خارجی داشته باشد.

همینطور بیزینس کوچ دائما شاخص های رشد و پیشرفت (KPI) مالک کسب وکار را مقایسه و ارزیابی میکند و اگر چیزی مانع موفقیت باشد آن را شناسایی یا از قبل پیش بینی میکند.

مسئولیت پذیری یکی از دستاورد های بیزینس کوچینگ محسوب میشود. معمولا کوچ به طور منظم طی جلسات هفتگی یا ماهانه با مشتری خود ملاقات کرده تا تعهدات وعده شده در جلسه قبل را بررسی کند و از انجام شدن آنها اطمینان حاصل کند.

باید در نهایت بگویم که بیزینس کوچ، مشاوری نیست که کار ها را برای شما انجام دهد.

به طور خلاصه: او شما را روی نتیجه ی نهایی متمرکز میکند و نقاط مهم زندگی کاری و شخصی را برایتان مشخص میکند، به شما انگیزه، راهنمای و یاری میدهد تا اهدافتان را عملی کنید و به عنوان آینه ای روبروی شما است تا نقط کور را در زندگی شخصی یا حرفه ای تان ببینید.

کوچینگ کسب و کار- مهرداد سلیمی برنا

این سوال خوبی است، زیرا الان که میخواهیم از دوره ها یا خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنیم، از کجا باید بدانیم باید به چه کسی اعتماد کنیم؟ یک بیزینس کوچ باید چه کار هایی انجام دهد؟ و چه ویژگی هایی داشته باشد؟

یک بیزینس کوچینگ موفق که سالهاست در زمینه ی کوچینگ کسب و کار فعالیت کرده و توانسته بسیاری از آنها را رونق ببخشد . مهرداد سلیمی برنا می باشد . شما به راحتی می توانید از طریق لینک زیر درخواست مشاوره با استاد سلیمی برنا را ارسال کنید .

  1. مشارکت متقابل و مورد اعتماد

یکی از تصورات اشتباه درباره بیزینس کوچ این است که او را با مشاور یا درمانگر اشتباه میگیرند.

کوچ مشاور تجاری نیست که کسب و کار شما را در دست بگیرد و خود آن را توسعه دهد؛ بلکه مربیان کسب و کار با ابزار هایی که در دست دارند، تعیین جهت، راهنمایی، بازخورد گیری و دیدگاه های لازم را ارائه میدهند.

بیزینس کوچینگ عامل مسئولیت پذیری در شما خواهد بود، و این شاخصه ای است که خیلی از صاحبان کسب و کار باید روی آن کار کنند تا بتوانند روی هدفشان متمرکز بمانند.

یک مربی کسب و کار خوب، راه حل مستقیم پیش پای شما قرار نمیدهد و برای شما باید – نباید ها را تعریف نمیکند؛ بلکه خوب گوش میدهد تا بتواند باز خورد مناسب ارائه دهد.

یک بیزینس کوچ باید علاوه بر قابل اعتماد بودن، با تجربه باشد و در تشخیص مسائل خاص و سیستماتیک توانا باشد و بداند نتایج واقعی آنهایی است که خودتان بدست میاورید و بیزینس کوچ راهنمای شما برای پیدا کردن آن است.

در بیزینس کوچینگ مهم ترین مسئله این است که مربی کسب و کار، در وهله اول بخواهد شما و کسب و کارتان را بشناسد و بداند چرا وارد تجارت شده اید؟ سپس دلسوزانه و مانند یک شریک برای تجارت شما عمل کند.

ما در حوزه‌ی کوچینگ انواع کوچ ها را داریم که هر کدام بسته به شاخه فعالیتشان باید مهارت های خاص خود را داشته باشند؛ اما کلیدی ترین مهارت برای یک بیزینس کوچ، باهوش بودن و گوش دادن فعال است.

زیرا باید بفهمند و تشخیص دهند که چه چیزی برای کسب و کار شما خوب است، چه چیزی یک تجارت خوب را بهتر میکند؟ و چه عاملی یک تجارت عالی را به گسترش داده و به لول های ایده آل میرساند.

از دیگر ویژگی یک کوچ صبور بودن آن است، مربی کسب و کار مشخص میکند چه اتفاقی باید رقم بخورد، اما رقم زدن این اتفاقات به عهده ی شما است، و او منتظر میماند تا شما هدفتان را محقق کنید و در این راه نمیگذارد پا پس بکشید.

  1. کنجکاوی در کنار شجاعت

یک مربی بیزینس کوچینگ منتظر نمیشیند تا فقط از داده هایی استفاده کند که شما در اختیارش میگذارید؛ بلکه وی به توضیحات شما بسنده نکرده و خود مشغول کنجکاوی و تحقیق راجب به کسب و کار شما میشود.

وی به گوشه و کنار تجارت شما نگاه میندازد تا علت اصلی گیر افتادن یا راکد بودن، در کسب و کار شما را پیدا کند.

یک مربی بیزینس کوچینگ فقط بر اساس دانش و تجربه خود میتواند سوالات مهم و کلیدی را مطرح کند، و در کنار آن باید شجاعت و صداقت گفتن حقایق را داشته باشد.

ترکیب این دو در بیزینس کوچینگ، فرمولی است که شما را به رهبری بهتر تبدیل میکند، که موقعیت کسب و کار شما را تثبیت میکند، و باعث و رشد و نزدیکتر شدن شما به چشم اندازه هایتان میشود.

همچنین تاثیر آن را در نحوه برخورد و فعالیت کارکنان خواهید دید، که نتیجه تمام این ها بر حفظ مشتری و توسعه کسب و کارتان تاثیر چشمگیری خواهد گذاشت.

  1. ارائه نقش راه روشن

شما برای داشتن یک کسب و کار موفق به بیزینس کوچینگ مراجعه کرده اید، و برای این مسئله ابتدا باید هدف خود را مشخص کرده و در وهله ی دوم راه های رسیدن به هدف را شناسایی کنید.

یک مربی بیزینس کوچینگ به شما کمک میکند تا استراتژی ساختار یافته و مهمی را برای سیستم کسب و کار خود در نظر بگیرید، و در ترتیب رسیدگی به آنها را اولویت بندی کنید.

  1. رسیدن شما به استقلال و توانمندی

حتما این ضرب المثل را شنیده اید که :” به یک مرد یک ماهی بدهید تا یک روز غذا بخورد، و به او ماهیگیری یاد دهید تا یک عمر غذا بخورد.”

آموزش های بیزینس کوچینگ و مربی گیری نیز مانند همین است؛ تا ابزار مناسب را برای عملی کردن تئوری هایتان در اختیارتان قرار دهند.

 همچنین مهارت های تشخیص و حل مسئله تان تقویت شده، تا در آینده مشکلاتی که امروزه برای حل آنها به کمک نیاز دارید، را بتوانید به توانایی خود حل کنید.

با داشتن یک مربی کوچینگ خوب، به گونه ای عمل میکند که هر چه زمان بیشتر میگذرد، نیازتان به او کمتر خواهد شد.

پیدا کردن و انتخاب یک بیزینس کوچ حرفه ای و با تجربه، نیازمند فرآیندی شامل تحقیق کردن راجب ویژگی های کوچ و در نهایت تصمیم گیری و استنباط خودتان است.

4 مورد از مهم ترین مشخصه هایی که باید در مورد مربی در نظر بگیرید:

تجربه، سطح مهارت و آموزش

رویکرد و فلسفه

مدارک معتبر و گواهی ها (داشتن و نداشتن)

• برنامه ها (برنامه ریزی) و روش هایی (متد ها و استراتژی ها) که استفاده می‌کنند.

شما باید این موارد را بسنجید، اما در نهایت ارتباط گیری شما با بیزینس کوچ بسیار مهم است و باید بتوانید با وی احساس صمیمت و راحتی داشته و بتوانید به او اعتماد کنید.

تا اینجای مقاله شما میدانید که بیزینس کوچ چه کسی است؟ و برای انتخاب کوچ باید چه ویزگی هایی را در نظر بگیرید.

حال که میدانید چه خدماتی در بیزینس کوچینگ دریافت خواهید کرد و شرکت در دوره ها و خدمات بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد، چطور باید تشخیص دهید آیا به این خدمات نیاز دارید یا خیر؟ یا اگر در حال حاضر کوچ دارید، آیا وی برای شما مناسب است یا نه؟

بهتر است با طرح سوالاتی این موضوع را بررسی کنید:

  • آیا برای شما وقت میگذارند؟ و دلسوز شما هستند؟ به این معنا که خوشحالی ها و موفقیت هایتان را با هم جشن بگیرید، و مشکلاتتان را نیز با شما سهیم شود و برای حل مشکلات وقت بگذارد؟
  • آیا آنها میدانند مسیری که در پیش گرفته اید به چه مقصدی میرسد؟ آیا نقشه و استراتژی برای مرحله‌ی مشخصی از کسب و کار که در آن هستد، دارد؟ زیرا نباید فکر کنید چون نام مربی (کوچ) را در کارت گواهی خود دارند، پس تمام آنها برنامه ریزی مشخصی خواهند داشت.
  • آیا او برای شما چشم اندازی در نظر گرفته است؟ و به شما برای تعیین اهدافتان کمک میکند؟
  • آیا آنها روند پیشرفت شما را آنالیز و تحلیل میکنند؟ یا فقط ناامیدی ها و ناکامی ها را به روی شما می‌‌آورد؟؟ شما یک مشاوره عاقلانه و دلسوزانه میخواهید، نه فقط راه حل سریع یا سرزنش.
  • آیا واقعا میدانند کوچینگ چیست و باید چکاری انجام دهند؟ باید راجب مشاوران مبدل و آماتور محتاط باشید.
  • آیا از شما مسئولیت پذیری و بازخورد میخواهند؟ آیا زمانی که شما از زیر کار ها در میروید، با پیگیری هایشان شما را ثابت قدم نگه میدارند؟

گاهی شما به فکر توسعه تیم و کسب و کار خود هستید، اما دقیقا نمیدانید باید چکار کنید!! یا چه کسی را در چه جایگاهی قرار دهید؟؟ و در زمینه تصمیم گیری های حساس همیشه مردد هستید و احساس کوتاهی و کافی نبودن میکنید.

از کجا میدانید که شاید مدیر خرده فروشی شما از نمایندگاه فروش، مدیر بازارایابی یا متخصص پشتیبانی برای پست جدید، مناسب تر باشد؟

یا کارمند حسابداری شما در برخورد با مشتری و مشتری مداری بسیار مستعد تر است…

اما این موارد از دید شما پنهان است، و هنوز کسی به آن توجه نکرده است.

در بیزینس کوچینگ، دیدگاهی بر اساس ارزیابی عینی نیاز های شما ارائه میشود.

یک کارمند با موقعیت مناسب شادتر، مولد تر و فعال تر است و د ر نتیجه سودآور تر خواهد بود، و علاوه بر آن این حس که دوست ندارید یکسری کار ها را انجام دهید و  میخواهید کار ها را واگذار کنید، از شما دور میشود.

بخاطر داشته باشید هیچ کس نمیتواند تمام تخصص های مورد نیاز را یکجا داشته باشد.

شرکت های موفق آنهایی نیستند که بیشترین تخصص را در یک مغز جمع کرده باشند، بلکه آنهایی هستند که از تعداد بیشتری مغز به صورت هماهنگ عمل میکنند.

ممکن است شما در مصاحبه و استخدام کارمندان عالی باشید، ولی کارتان در نوشتن یک آگهی استخدامی که رزومه های درجه1 را جذب میکند خوب نباشد.

شاید کارتان در اجرایی کردن یک برنامه بازاریابی عالی باشد، اما هنگام نوشتن خود برنامه، نمیدانید باید چطور برنامه ریزی کنید.

در بیزینس کوچینگ، شما یاد میگیرید تا با نقاط ضعف و قوت خود کنار بیایید، و بدانید در چه زمینه هایی برتری دارید و کجا مهارت های شما کافی نیست.

سپس با راهنمایی کوچ میدانید که کدام مهارت ها را تقویت کنید؟ و کدام وظایف را به عوامل دیگر بسپارید؟ تمرکز خود را روی بهترین ویژگی های خود گذاشته تا تجارت شما تبدیل به یک ساعت خوب شود که چرخ دنده های آن هماهنگ با هم و به خوبی کار میکنند.

یک مشاور یا استراتژیست کسب و کار به شما راه حل های تاکتیکی و علمی ارائه میدهد. آنها در مشاوره های خود بر اساس دانش خود صحبت نمیکنند و برنامه ریزی ارائه میدهند، و برخی اوقات کار های سنگین را از جانب مشتریان خود انجام میدهند.

بیزیسنس کوچینگ به صاحب کسب و کار کمک میکند تا تمرکز خود را روی موقعیتی که در آن قرار دارند، و نقطه ای که میخواهند به آن برسند متمرکز کنند، و اینکه چگونه باید این مسیر بین نقطه A تا B  را پر کنند.

در اینجا کمتر به مشاوره دادن پرداخته میشود، و بیشتر راجب سوالاتی است که به مدیرعامل قدرت میدهد تا درک بهتری از مسائل پیدا کند.

مشاور فقط روی جلسات مشاوره و مکالمه خود تمرکز میکند، حال آنکه کوچ روی برنامه ریزی هدف متمرکز است و آنها را پاسخگو نگه میدارد تا به موفقیت برسند.