برقراری ارتباط موثر، برترین قدرت برای پیشرفت:
فهرست مطالب
Toggleبرقراری ارتباط موثر، برترین قدرت برای پیشرفت:
برقراری ارتباط موثر، موضوع مهمی است که در این مقاله درمورد آن بحث کردیم. از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است و نیاز دارد تا با هم نوعان خود ارتباط بگیرد، برقراری ارتباط موثر با هم نوعان خود میتواند در زندگی یک شخص تاثیر به سزایی بگذارد و زندگی یک فرد را در یک بازه صفر تا صدی، جابجا کنند.
برقراری ارتباط موثر چیزی فراتر از بده بستان اطلاعات در زمینه های مختلف است. برقراری ارتباط موثر یعنی من بفهمم که شخص مقابل دقیقا به دنبال چه چیزی میگردد و ما هم بتوانیم به نحو احسن نیاز طرف مقابل را پاسخ دهیم. نتیجه پاسخی که ما به نیاز شخص مقابل میدهیم ذهنیتی است که شخص مقابل از ما پیدا میکند و اگر باز هم سوالی برایش پیش بیاید، اولین نفری که به سراغش می آید ما هستیم. او ما را یک متخصص تصور میکند و میداند که ما میتوانیم کمک بزرگی به آن بکنیم.
ارتباط موثر شاخه ای از مهارت های زندگی
ارتباط موثر شاخه ای از مهارت های زندگی محسوب می شود که می تواند به شما در پیشبرد اهدافتان بسیار کمک کند. در دنیای کوچینگ یک کوچ به شما کمک می کند که بتوانید مهارتهای خود را در زندگی شناسایی کنید و آن را گسترش دهید. آموزش کوچینگ علم تربیت کوچینگ است.
علم تربیت فردی که پتانسیل های درونی زیادی دارند و می خواهند به عنوان یک کوچ به دیگران کمک کنند.
یکی از این مهارت های مهم در زندگی ارتباط موثر است که هم می توان در لایف کوچینگ و هم در بیزبینس کوچینگ تاثیرات آن را مشاهده کرد.
از اینجا می توانید تمام محصولات رایگان کوچینگ را مشاهده کنید.
ارتباط موثر چیست؟
ارتباط موثر یعنی شما هنگامی که دارید با شخصی صحبت میکنید، منظورتان را تمام و کمال به آن برسانید و چیزی که طرف مقابل متوجه آن میشود همانی است که شما قصد داشتید بیان کنید. این موضوع مسئله بسیار مهمی است. گاهی پیش می آید که شما مسئله ای را مطرح میکنید و طرف مقابل شما دقیقا آن را برعکس متوجه میشود. این موضوع باعث میشود که برعکس هم عمل کند و ممکن است که خسارات جبران نشدنی را به دنبال داشته باشد.
اصول برقراری ارتباط موثر:
برقراری ارتباط موثر، دارای قائده و اصول است؛ هر چه ارتباط هایی که ما برقرار میکنیم در چارچوب این قوانین باشد، ارتباط ما قوی تر و موثر تر است.
دلهره و اضطراب:
دلهره و اضطراب در برقراری ارتباط موثر بسیار اثر گذار است. زمانی که ما یا طرف مقابلمان نسبت به موضوعی که داریم در مورد آن بحث میکنیم، دلهره و اضطراب داشته باشیم، امکان این هست که یکسری از مسائل رو دروغ بگوییم یا جوری بیان کنیم که طرف مقابل منظور ما را جور دیگری متوجه شود. خونسردی و داشتن احساس صمیمیت با طرف مقابلمان، حرف اول را در برقراری ارتباط موثر میزند.
داشتن تمرکز:
داشتن تمرکز، فاکتور دوم در برقراری ارتباط موثر است. هنگامی که ما صد درصد فکر مان را درگیر موضوع مورد بحث قرار گیرد خیلی بهتر میتوانیم ارتباط برقرار کنیم. حال اگر فکرمان درگیر چندین موضوع باشد ممکن است کلا از بحث خارج شویم و سود و منفعتی که باید از بحث دریافت کنیم را دریافت نمی کنیم.
زبان بدن:
زبان بدن، راه دیگر برقراری ارتباط موثر است. اگر ما پیام حرکاتی که شخص مقابلمان انجام می هد متوجه شویم، خیلی بهتر میتوانیم به آن کمک کنیم. با کمک زبان بدن شخص مقابلمان متوجه میشویم که چه جاهایی را خوب متوجه میشود و چه جاهایی را متوجه نمی شود یا اصلا حواس طرف مقابل روی صحبت های ما متمرکز هست یا نه.
زبان بدن فرد مقابل شما تمام وضعیت فرد را نشان میدهد. زبان بدن نا خود آگاه عمل میکند و در وضعیت های مختلف مثل استرس، ترس، شادی، برتری و … خودش را نشان میدهد.
فواید ارتباط موثر:
قبل تر گفتیم که انسان موجودی اجتماعی است و برای اینکه بتواند زندگی راحت تری داشته باشد، نیاز دارد تا با هم نوعان خود ارتباط موثر برقرار کند. برقراری ارتباط موثر با افراد مختلف، باعث میشود تا انسان در مسائل کاری و اجتماعی موفق تر عمل کند و از علوم و تجربه های دیگران هم در کار هایش استفاده کند. ارتباط موثر باعث میشود تا توجه و حمایت افراد را به سمت خود هدایت کنید و هنگامی که شما در این نقطه قرار گیرید، یک الگو میشوید و افراد برای اینکه خلق و خوی نزدیک به شما داشته باشند با هم دیگر رقابت میکنند. رفته رفته شما اعتماد اطرافیانتان نسبت به خودتان را کسب میکنید. وقتی اعتماد افراد را نسبت به خودتان به دست آوردید میتوانید روابطتان را با همکاران و دوستان مستحکم تر کنید و اوضاع هر روز برای شما بهتر و بهتر میشود. با گذشت زمان شما به یک مشاور و مذاکره کننده قدرتمند تبدیل خواهید شد و توانایی هدایت و رهبری مذاکره های حساس و بزرگ را نیز خواهید داشت.
تشخیص یک ارتباط موثر از ارتباط نا موثر:
در این قسمت از مقاله به این موضوع میپردازیم که چگونه میتوانیم بفهمیم که ارتباطی که ما برقرار کردیم موثر بوده یا خیر.
هنگامی که شما با شخصی مکالمه میکنید میتوانید از چند طریق متوجه شوید که وضعیت ارتباطی که طرف مقابل از شما گرفته است چگون است. اولین فاکتور این است که ببینید سوالاتی که از شما میپرسد عادی است یا خیر. فاکتور بعدی، زبان بدن شخص است. آیا رفتار ها و واکنش هایی که با حرکات بدنش انجام میدهد به گونه ای است که صحبت های مارا متوجه شده یا به گونه ای است که در بعضی از مسائل گنگ است. و در آخر به سوالاتی که شما میپرسید پاسخ درست میدهد یا نه. آیا طرف مقابل شما فرصت دارد تا سوال هایی که در ذهنش به وجود آمده را با شما مطرح کند یا نه. آیا هر دو طرف هنگام صحبت کردن به چهره همدیگر نگاه میکنند یا جا های دیگر را مشاهده می کنند. آیا تن صدای شما در به زبان آوردن کلمات تغییر میکند.
این مسائل تعیین میکند که ارتباط شما چقدر موثر بوده و چه درصدی خطا داشته است.
نکته: صحبت کردن و بحث کردن یک فرد با فرد دیگر متفاوت است و یک مشاور و کسی که میخواهد ارتباط موثر برقرار کند باید نحوه صحبت با افراد مختلف را یاد بگیرد.
برقراری ارتباط موثر، الفبای رسیدن به هدف:
برقراری ارتباط موثر، یکی از مهم ترین و پایه ترین فاکتور ها برای رسیدن به هدف هایمان است. از آنجایی که موفق ترین کار ها توسط تیم ها و گروه ها صورت میگیرد، یعنی یک تیم ارتباط خوبی با هم دارند و مشکلاتشان را میتوانند با همدیگر به اشتراک بگذارند و آنها را حل کنند. این گونه، افراد ضعیف، قوی و افراد قوی، قوی تر میشوند و نتیجه کارشان یک شگفتی خیلی بزرگ است که اعتماد دوستان و اطرافیان را به سوی خودشان میکشد و روابطشان را قوی تر میکنند. قوی شدن روابط کاری به کسب و کار مان و قوی شدن روابط اجتماعی به نحوه زندگی کردنمان کمک میکند.
در این مقاله سعی کردیم که کامل ترین اطلاعات را که در مورد برقراری ارتباط موثر داشتیم با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم که به سوال هایی که داشتید پاسخ کامل را داده باشیم. اگر احساس میکنید که مقاله ما نتوانسته که تمام سوالاتتان را پاسخ دهد می توانید در بخش نظرات سوالاتتان را برای ما ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید