برای باورسازی لایف کوچینگ ورودی های ذهن را کنترل کنید
باور سازی لایف کوچینگ چیست؟
مغز مثل یک رایانه ایجاد کننده تمامی اتفاقات مثل افکار، رفتار، تصمیم ها، اقدامات، عمل و عکس العمل ها و…. می باشد که ضمیر ناخودآگاه آن ها را کنترل می کند. در دنیای لایف کوچینگ باورسازی در مدت کم شکل نمی گیرد و حاصل تکرار یک موضوع در ذهن است. درواقع ضمیر ناخودآگاه از طریق باورها و باورسازی، تشخیص دهنده ی بایدها و نبایدها، کنترل کننده ی اقدامات، رفتار و تصمیم ها می باشد و مغز را رهبری می کند. باورها به دو صورت مثبت و سازنده و یا منفی و بازدارنده هستند. به همین دلیل افکار و باورهای ما و نحوه ی باورسازی لایف کوچینگ نقش بسیار مهمی در زندگی ایفا می کنند. در آموزش لایف کوچینگ خواهید آموخت که بهتر است درمورد رؤیاها، اهداف و افکار خود همیشه مثبت نگر باشید. باورهای مثبت و قدرتمند به سرعت شما در رسیدن به آن ها بسیار کمک خواهد کرد. فراموش نکنید که شما لیاقت بهترین زندگی، خوشبختی، حال خوب، آرامش و ثروت را دارید پس از ورود باورهای منفی به ذهن خود جلوگیری کنید و به استقبال ورودی ها و باورهای مثبت و سازنده بروید.
راهکارهای باورسازی لایف کوچینگ
منشأ باورها افکار هستند. منشأ افکار هم ورودی های ذهن است. ورودی های مغز تمام چیزهایی مثل خاطرات گذشته، تصور درمورد آینده، صداها و صحبت هایی که گفته و یا شنیده می شود، مطالبی که خوانده می شود، تجربیات، احساسات و…. هستند و همین موارد در باورسازی لایف کوچینگ بسیار مؤثر و بااهمیت هستند. پس اگر همه ی این ورودی ها نامناسب و منفی باشد در باورسازی لایف کوچینگ دچار باورهای بازدارنده و محدودکننده شده و اگر ورودی ها مثبت و مفید باشد در باورسازی لایف کوچینگ باورهای سازنده و روبه رشد و موفقیت شکل خواهد گرفت.
نقش الگو در باورسازی
یکی از موارد دیگری که در باورسازی لایف کوچینگ مؤثر است الگوسازی می باشد. زمانی که شما یک فرد یا چیزی را الگوی خود قرار می دهید تحت تأثیر آن قرار گرفته و همین نقش بسیار مهمی در ايجاد باورسازی لایف کوچینگ و باورهای محدود و یا سازنده ایفا خواهد کرد.
مثالی که درمورد الگوها وجود دارد اینکه
تصور کنید که شما یک فردی را الگوی خود قرار میدهید که آن فرد راز موفق شدن خود را شروع کردن از سن پایین و کودکی و همچنین افرادی که بانفوذ خود به او کمک کردند می داند. اگر شما قصد وارد شدن به آن حرفه در سن جوانی را داشته باشید با وجود این الگو در باورسازی در دو مورد (شروع نکردن در کودکی و تنها بودن) ناامید می شوید و هیچ تلاشی در این راستا نمی کنید.
مثال دوم
این بار تصور کنید که دوست شما یک فرد موفق دیگری را الگوی خود قرار میدهد که راز موفق بودن خود را تلاش فراوان، اراده، پشتکار و ناامید شدن از شکست ها و موانع مسیر می داند. در باورسازی لایف کوچینگ دوست شما این باور سازنده شکل میگیرد که همانطور که او به موفقیت رسید قطعاً من هم توانایی رسیدن را دارم و در راستای باور خود بی وقفه تلاش می کند و درنهایت هم به نتیجه دلخواه خواهد رسید.
به نقل از جیم ران بزرگترین مربی رشد و توسعه فردی “شما در هر زمینه ای نخواهید توانست بالاتر از میانگین 5 نفر از افراد در اطراف خود بروید”
در انتخاب همنشین و همکلام دقت کنید
مورد سوم در باورسازی لایف کوچینگ تاحدودی مشابه با الگوسازی است. روابط و کلام همنشین بسیار مهم است به این صورت که وقتی با یک فرد زیاد همنشین و همکلام باشید به صورت غیرارادی تمامی موارد او اعم از صحبت کردن، رفتار، طرز فکر او در باورسازی شما نقش بسیار پررنگی خواهد داشت و شبیه به آن خواهد شد.
پس برای ايجاد باورهای مثبت و سازنده در باورسازی سعی کنید خود را در مکانها و با افرادی در راستای هدف خود بگذرانید که باعث پیشرفت و موفقیت و نتیجه ی دلخواه در شما شود.
اما شما اگر در محیطی احاطه شده اید که باورهای مخرب و بازدارنده دارند برای باورسازی و ساخت باورهای قدرتمند و سازنده و مثبت از کتاب ها، دوره های صوتی و تصویری موجود در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مرتبط با مثبت اندیشی در مقابله با افکار منفی کمک بگیرید. با انجام و غرق شدن در این کارها 5 نفر اصلی شما این نویسندگان و صداهای مدرسان فایل های صوتی و تصویری می شوند و شما را در باورسازی و ايجاد باورهای قدرتمند بسیار کمک خواهد کرد.
شاه کلید باورسازی لایف کوچینگ تکرار است
توجه داشته باشید که در شبانه روز هر موضوعی بیشتر مورد توجه قرار گیرد آن موضوع مورد قبول مغز واقع می شود و به یک باور مبدل می شود. به طور مثال اگر شما روی موضوع و باور خودارزشمندی متمرکز شوید باور خواهید کرد که شما یک فرد ارزشمند هستید. شما با اثبات این جمله و تمرکز و تکرار در عمل به آن توجه می کنید. البته موضوع مورد توجه و تمرکز باید تداعی کننده معنا و مفهوم باشد تا باوری سازنده و مثبت را شکل دهد.
به طور مثال اگر شما به طور مداوم یک جمله ای را تکرار کنید که مصداقی از آن در ذهن شما وجود ندارد در این صورت تکرار این جمله بی معنی خواهد شد و در باورسازی لایف کوچینگ هم تأثیری ندارد. درواقع زمانی تکرار باعث باورسازی خواهد شد که با تکرار هرجمله یک ارزش، شور و هیجانی برای رسیدن به آن در شما زنده می شود.
انواع تکرار
تکرار در باورسازی به دو دسته تکرار درونی و تکرار بیرونی تقسیم می شود.
تکرار درونی
تکرار درونی به این شکل است که شما از بیرون مثل پدرومادر یا هر فرد دیگری، تلویزیون، فیلم، فایل صوتی و یا هرچیز دیگری یک پیام را دریافت کرده و این جمله و پیام را بارها در ذهن تکرار می کنید. به طور مثال شما در دوران کودکی و دبستان توسط معلم و مربی خود شنیده اید که ” تو کند ذهن هستی، هیچ چیز را نمی فهمی” و شما آنقدر آن جمله را در ذهن خود تکرار کرده اید تا به یک باور رسیده اید.
در حال حاضر این باور بازدارنده مانع هرکاری که خواهان انجام آن هستید می شود چون ضمیر ناخودآگاه شما درمورد این جمله به باور رسیده است. پس باورها سرنوشت و آینده و زندگی را رقم میزند. با احتیاط رفتار کنید و به هرچیزی اهمیت ندهید.
تکرار بیرونی
تکرار بیرونی به این شکل است که وقتی یک خبر توسط منابعی مثل سایت ها، اینترنت، دوستان، تلویزیون و…. تکرار شده و به صورت خوراک وارد ذهن می شود بعد از چندین بار تکرار در شکل باورسازی به صورت یک باور درمی آید.
به طور مثال تکرار خبرهایی مثل اینکه ” سال سختی خواهد بود و یا وضعیت خیلی بدی انتظار ما را می کشد” توسط افراد، اخبار، روزنامه، فضاهای مجازی و ورود آنها به ذهن به صورت یک باور در می آیند. و این نگرانی برای موضوع پیش نیامده و اصطلاح “شیون پيش از مرگ” باعث می شود که ناامید شده و توان هیچ کاری نداشته باشید و اصطلاحاً باعث فلج شدن فکر و ذهن شود.
تکرار به سه شکل زیر انجام می شود :
تکرار به صورت کلام
این مورد به معنای تکرار جملات و عبارات تأکیدی و انگیزشی مثبت است. به طور مثال جمله ی ” من چهره ی زیبا و منحصر به فردی دارم” و با تکرار این جمله خود را دوست داشته باشید.
تکرار به صورت افکار
تکرار افکار در باورسازی به این شکل است که یک فکر مثبت را مدام در مغز چرخانده و ذهن را کاملاً درگیر آن فکر می کنید. به طور مثال اگر شما به طور مداوم یک فکر منفی مثل سخت شدن شرایط اقتصادی و فقر در مردم را داشته باشید در باورسازی باور فقر، بی پولی و کمبود را در مغز خود می سازید.
تکرار اقدام و عمل
این مورد به این معنا می باشد که کارهایی را انجام خواهید داد که نسبت به آن به یک درک و نگرشی می رسید. به طور مثال وقتی در جمعی کوچک یا بزرگ صحبت و ابراز نظر می کنید و یا به طور مؤدبانه از حق خود دفاع می کنید باور اعتماد به نفس بالا در شما شکل خواهد گرفت.
تصویرسازی
ذهن متوجه تفاوت بین واقعیت و مجازی نمی شود. تصویرسازی کردن ذهنی، باورسازی از جنس تصویر مجسم شده می باشد. به این صورت وقتی چندین مرتبه با تکرار تصاویر در ذهن باورسازی را انجام داده اید و به شکل یک ورودی به مغز ارسال کرده اید و به شکل یک باور درمی آید.
استفاده از تجربیات در گذشته
یک راه دیگر از باورسازی استفاده از تجربیات گذشته است. اینکه مواردی در گذشته بوده که باوجود صحبت های منفی ديگران و قضاوت آنها ادامه داده و به موفقیت رسیدید. این یادآوری از تجربیات گذشته باعث باورسازی می شود که قبلاً توانایی داشتم این بار هم توانایی رسیدن به اهداف و موفقیت را خواهم داشت.
تأیید کردن در باورسازی
وقتی می خواهید باوری را در خود بوجود آورید امکان دارد که در شروع با شکست و یا نشانه هایی کمتر و گاهاً کاهش انگیزه روبرو شوید. دراین صورت باید به کوچکترین نشانه ها توجه کنید و شکرگزار باشید و حتی کوچکترین موفقیت ها را پررنگ کنید. به شکست ها اهمیتی ندهید و دوباره شروع کنید و این موضوع را تأیید کنید که این نشانه های هرچند کوچک باعث تقویت و ایجاد رشد یک باور بزرگ خواهد شد.
تهیه فایل صوتی شخصی
یکی دیگر از راههای باورسازی ایجاد یک فایل صوتی با صدای خود شما است که در این فایل درمورد باورهایی که قصد ایجاد آن را دارید صحبت کنید و به صورت روزانه و حداقل یک مرتبه گوش کنید. این کار دارای مزایایی مثل
کنترل ورودی های ذهن و جایگزین کردن ورودی های مثبت بجای ورودی های منفی
با گوش کردن روزانه تکرار صورت می گیرد که این تکرار باورسازی را آسان تر خواهد کرد.
طبق تحقیقات انجام شده حرف هایی که هرفردی با خود می گویند تأثیر بیشتری دارد. درواقع صدای خود هر فردی تأثیر بیشتری روی ضمیر ناخودآگاه او دارد.
برای ضبط فایل صوتی نیازی به واکاوی درون برای باور مخرب و سازنده نیست. این فایل کاملاً مخصوص به نیاز شما شخصی سازی شده است. هم برای ضبط هم با هر مرتبه گوش دادن ذهن و احساسات درگیر شده و راه برای پذیرش ضمیر ناخودآگاه باز و هموارتر می شود. و در آخر چون این فایل را خودتان ضبط کرده اید با هر گوش کردن تصویرسازی می کنید.
دیدگاهتان را بنویسید