ایجاد انگیزه کارمندان، عاملی که باعث رشد سازمان می شود
فهرست مطالب
Toggleایجاد انگیزه کارمندان
در اغلب سازمان ها و ادارات و حتی شرکت های خصوصی کارمندان تنها نیمی از زمان و انرژی خود را صرف انجام کار مفید می کنند. اغلب نیروی آنها صرف کارهای دیگر و حاشیه ایی مانند صحبت با یکدیگر اتلاف می کنند.
ایجاد انگیزه کارمندان نتیجه ی درخشانی برای یک سازمان ایجاد می کند. سازمانی که نیروهای آن انگیزه ی بالایی داشته باشند آن سازمان دیگر عادی محسوب نمی شود. همه ی منابع این سازمان با نهایت انرژی و پتانسیل های خود در جهت رسیدن سازمان به اهداف کار می کنند. نقش مدیران ارشد در ایجاد انگیزه کارمندان بسیار مهم است.
ایجاد انگیزه کارمندان و بالابردن عملکرد آنها می تواند باعث شود که از بالاترین ظرفیتی که بابت آن هزینه می کنید استفاده کنید. منظور از ایجاد انگیزه کارمندان نه تنها بهتر کردن شرایط کاری است بلکه آنها باید از نظر روانی نیز تغذیه شوند. مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی قصد دارد در این مقاله روشهای ایجاد انگیزه در کارمندان را به شکل کاملی بررسی کنید.
نحوه ی تشخیص کارمندان بی انگیزه
اگر شما مدیر یک سازمان دولتی و یا حتی یک کسب و کار کوچک هستید باید قدرت تشخیص میزان انگیزه ی کارمندان را داشته باشید.
چرا که میزان انگیزه ی هریک از کارمندان با عملکرد آنها ارتباط مستقیمی دارد. در ادامه مهمترین نشانه های تشخیص یک کارمند با انگیزه را به شما خواهیم گفت.
اولین نشانه های یک کارمند بی انگیزه:
بازدهی کم
خستگی در انجام امور کاری
بالارفتن خطاها
کوتاهی در امور محوله
پایین آمدن کیفیت محصولات و یا خدمات
نشانه های با انگیزه بودن کارمندان
تعهد کاری
سخن چینی و شایعه پراکنی به ندرت وجود دارد
جابجایی و ترک کار در کارمندان بسیار پایین است
هنگام حل مسائل خلاقیت و ابتکار حل مسئله وجود دارد
همکاری در سطح بالایی بین تمامی افراد در سازمان وجود دارد
کیفیت خدمات به بهترین شکل بالا می رود
شما به عنوان یک مدیر اگر متوجه بی انگیزه بودن کارمند خود شوید باید شرایطی را ایجاد کنید تا کارمندان بی انگیزه را با انگیزه تر و افراد با انگیزه را حفظ کنید. اما ایجاد این شرایط حتما اصولی دارد که یک مدیر موفق باید آن را بداند. تا به حال با مفهومی به نام بیزینس کوچینگ آشنا شده اید. بیزینس کوچینگ علم موفقیت در زمینه ی شغلی است. اینکه شما دوست دارید از جایی که هستید به جایی که باید باشید حرکت کنید و سازمان خود را ارتقا دهید در حوزه ی علم بیزینس کوچینگ قرار می گیرد.
آموزش بیزینس کوچینگ در واقع علم تربیت یک مدیر حرفه ای است. اینکه یک مدیر بتواند ضعف ها و پتانسیل های ذاتی سازمان و یا کسب و کار خود را بشناسد و آنها را به سمت هدف هدایت کند.
برای این کار حتما با آموزش بیزینس کوچینگ آشنا شوید.
ایجاد انگیزه کارمندان و ارتباط آن با اراده ی انسان
یکی از مهمترین برنامه ریزی های هر سازمانی امروزه ایجاد انگیزه در کارمندانش است. در آموزش کوچینگ مهرداد سلیمی برنا به طور کامل در مورد ایجاد انگیزه در کارمندان آموزش داده شده است.
ساختار ایجاد انگیزه کارمندان
ساختار کلی ایجاد انگیزه در کارمندان در چهار بخش خلاصه می شود.
از بین بردن موانع ایجاد انگیزه:
- از بین بردان موانع انگیزه داشتن
اولین علت بی انگیزه بودن کارمندان در محیط کار ترس است. ترس از اینکه در کار خود شکست بخورند و یا اشتباه کنند و از سمت مدیر خود مورد سرزنش قرار بگیرند. پس یکی از مهمترین وظایف مدیری که میخواهد کارکنان با انگیزه داشته باشد از بین بردن احساس و ترس از شکست برای کارمندهای خود است. باید به کارمندان فرصت داد که اگر در کار خود موفق نشدند. فرصت دوباره وجود دارد.
- ارتباط درست و کارآمد میان مدیر و کارمند
مهمترین راه برای ایجاد انگیزه و وفادار بودن کارمندان سازمان ارتباط صحیح میان اعضای مختلف با یکدیگر است. البته همچنین باید به این نکته نیز توجه کرد که ارتباطات اجتماعی از اهم نیازهای انسان است. و تامین مهمترین نیاز انسان باعث بالابردن انگیزه ی فردی می شود.
- ایجاد احساس ارزشمندی
زمانی که اعضای یک سازمان هدف مشخصی را دنبال نکنند احساس بی ارزش بودن به آنها دست می دهد و بی انگیزه می شوند. تعیین اهداف دقیق برای کارمندان برای آنها ایجاد انگیزه می کند. به کارمندان خود احساس ارزشمندی بدهید تا به بالارفتن انگیزه ی آنها کمک کند.
- کمک به بالابردن حس اعتماد به نفس و عزت نفس کارمندان
طبیعت انسانها به گونه ای است که خود برای خود ایجاد انگیزه می کنند. اما زمانی می توانند این کار را انجام بدهند که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی داشته باشند. یک مدیر باید به کارمند خود تفهیم کند که با تمام خطاها و دستاوردهای که دارد وجودش برای سازمان ضروری و لازم است.
روشهای مختلفی برای ایجاد انگیزه کارمندان به کار برده می شود که هر سازمان با توجه به نیازها و اهداف ترفندهای مختلفی را پیاده سازی می کنند. اما اگر شما مدیر یک سازمان بودید برای ایجاد انگیزه کارمندان خود چه کاری انجام میدادید؟
راهکارهای اصلی برای افزایش انگیزه
- همانطور که اشاره شد ترس یکی از مهمترنی عوامل از بین بردن انگیزه ی کارمندان است. پس حتما به عنوان اولین گزینه برای بالابردن انگیزه ی کارمندان دور کردن آنها از احساس شکست در زمینه های مختلف است.
- دائم به دنبال دستور دادن به کارمند خود نباشید. به آنها یک مسئولیت و هدف مشخص بدهید و به کارمند خود اجازه بدهید بخشی از وظایف خود را با خلاقیت و به روش خود انجام بدهند.
- برای افراد خود نظام پاداش و تنبیه قرار بدهید اما برای هر کدام یک حد مشخص قائل شوید. برای مثال کارمندان خود را به خاطر اشتباهات کوچک تنبیه نکنید.
چنانچه مشکلی در روال کاری کارمند شما پیش آمده در کنار او قرار بگیرید و به حل مشکل کمک کنید.
- محیط کاری مناسب بدون استرس و با آرامش، بها دادن به ایده های کارمندان باعث ایجاد انگیزه کارمندان شما خواهد شد.
- کارمندان خود را مدیریت کنید و رئیس نباشید
یک مدیر افراد سازمان را هدایت می کند و باعث شکوفا شدن پتانسیل آنها می شود. در حالی که رئیس از کارمندان خود استفاده ی ابزاری می کند و ایجاد رشد به آنها نمی دهد. معمولا در سازمانی که رئیس وجود دارد افراد انگیزه ی کافی برای اینکه کارهایشان را انجام بدهند ندارند.
- همانطور که گفته شد ایجاد ارتباط مدیر با کارمندان به ایجاد انگیزه در آنها کمک می کند. داشتن ارتباط صمیمانه بر پایه ی اعتماد، احترام و صداقت می تواند به شکل ریشه ای مشکل انگیزه ی کارمندان را از بین ببرد. به عنوان یک مدیر سعی کنید به تمام وعده هایی که می دهید عمل کنید.
مهمترین خصوصیات یک مدیر در ایجاد انگیزه ی کارکنان خود
- حضور منظم در محل کار، یک مدیر شایسته همیشه و به موقع در کنار اعضای تیم خود حضور دارد.
- یک مدیر شایسته شکست ها را تبدیل به فرصت می کند و انگیزه ی کارمندان خود را چند برابر می کند.
- یک مدیر لایق از تمام ظرفیت ها و پتانسیل نیروهای داخل سازمان خود استفاده می کند. و در تمام تصمیم گیری ها با اعضای تیم خود مشورت می کند.
- یک مدیر حرفه ای ارتباط مناسبی با کارمندان خود که بر پایه ی احترام است را برقرار می کند.
جمع بندی
به طور کلی در این مقاله سعی کردیم در مورد اینکه چه موانعی باعث از بین رفتن انگیزه در کارمندان می شود. یک مدیر لایق باید این موانع را شناسایی کند آنها را از بین ببرد. با برقراری یک ارتباط دوستانه با کارمندان و مدیریت درست و هدفمند مجموعه نه تنها می تواند از حداکثر پتانسیل کارمندان استفاده کند بلکه کاری کند که کارمندان بتوانند برای خود ایجاد انگیزه کنند.
دیدگاهتان را بنویسید