بنیاد بین المللی کوچینگ،ICF
فهرست مطالب
Toggleبنیاد بین المللی کوچینگ
بنیاد بین المللی کوچینگ چیست و چگونه به وجود آمد. قبل شروع مقاله حتما باید بدانید که بنیاد بین المللی کوچینگ چیست و چگونه به وجود آمده است. همراه ما باشید.
یکی از سؤالاتی بسیار رایجی که میشنویم این است که کوچینگ چگونه به وجود آمده؟
برای چه ایجاد شده است ؟ چه نقشی دارد؟ بنیاد بینالمللی کوچینگ (ICF) در کشور آمریکا ثبت شده و حدود21 سال است که با همین تعریفی که همه ما درباره این بنیاد میدانیم ثبت شده است.
این بنیاد اینگونه به وجود آمد که چند کوچ حرفه ای دور هم جمع شدند و یک مجموعه بنانم ICF را بنیان گذاری کردند. هدف ایجاد این مجموعه این بود که بتوانند به یکدیگر در جهت رشد و کسب موفقیت کمک کنند و بتوانند اطلاعات خودشان را با هم به اشتراک بگذارند. اما الان 21 سال از تاسیس این مجموعه میگذرد و تقریبا حدود 30 هزار نفر عضو فعال دارند. این مجموعه یک مجموعه غیر انتفاعی است که بزرگترین و معروف ترین بنیاد کوچ های حرفه ای جهان است. پس دلیل ایجاد بنیاد بین المللی کوچینگ این بود دور هم جمع شوند و بتوانند به یکدیگر کمک کنند.
نقش نظارتی بنیاد بین المللی کوچینگ
بنیاد بین المللی کوچینگ به این معتقد است که شما برای اینکه تایید بشید حداقل ۶۰ ساعت به بالا آموزش کوچینگ را ببینید و همچنین باید به بازار بروید وکسب و کار مربوط به خودتام را راه اندازی کنید. همه ی کارهایی که بنیاد بین المللی کوچینگ میگوید را باید رعایت کنید. این کارها بر اساس چهارچوبی که خود بنیاد بین المللی کوچینگ تایین میکند باید انجام شود و نباید خارج از این چهارچوب باشد.
همانطور که از مطالب بالا نتیجه میگیریم، بنیاد بین المللی کوچینگ نهادی قانونگذار و اعتباردهنده بسیار خوب به آموزشات کوچینگ است.
به همین دلیل همه مؤسسات آموزشی که زیرمجموعه این نهاد هستند و همچنین کوچهای عضو این بنیاد همگی دارای اعتبار جهانی بسیار خوبی هستند.
اعتبار این بنیاد به قدری بالا است که همه افرادی که در حوزه های مختلف کسب و کار فعال هستند نام این نهاد را شنیده اند و از اعتبار این مجموعه آگاه هستند و حتی بسیاری از افراد درحال گذراندن دوره های این بنیاد هستند.
نکته مهمی هم که قابل توجه است این موضوع است که برای فعالیت در زمینه کوچینگ لازم نیست حتما مدرک این بنیاد را داشته باشید راه های بسیار زیادی وجود دارد.
بنیاد بین المللی کوچینگ نهادی بسیار معتبر و بینالمللی است که با هدف استاندارد و همسان سازی کوچها در سراسر جهان است، هرسال ضوابط و صلاحیتهای اساسی بسیار کاربردی مرتبط با موضوع کوچینگ را ارائه میدهد. همچنین برنامههای عالی آموزشی استاندارد برای اعتبارسنجی کوچها و سنجش توانایی های این نوع افراد ارائه داده میشود.
شرکت بین المللی کوچینگ با پنج ویژگی بسیار مهم شناخته میشود:
رشد صلاحیت های کوچینگ
تهیه برنامه آموزشی
تنظیم دستور العمل های اعتبار بخشی
تنظیم دستور العمل اعتبار بخشی آموزش
آموزش مداوم توسط کلاس های جهانی
ویژگی موسسات تحت نظارت بنیاد بین المللی کوچینگ چیست
برای یافتن پاسخ این سوال اول باید جایگاه سازمان بین المللی کوچینگ را مشخص کنیم سپس به سراغ توضیح این مورد برویم.
بعضی از افراد فکر میکنند این موسسه در کنار خدمات خود اموزش نیز میدهد این فکر تمام اشتباه است. زیرا موسسات اموزشی تماما زیر نظر این موسسه هستند و طبق دستورالعمل ها و قوانین این مجموعه به کار خود ادامه میدهند.
بنابراین اگر در مسیر هدف خود نیاز دارید تأییدیه اعتبار از سوی بنیاد بین المللی کوچینگ دریافت کنید یا قصد ساخت رزومه معتبر در داخل و یا خارج از ایران را دارید، ناچار هستید از دورههای آموزشی مؤسساتی که تحت نظارت این سازمان هستند
استفاده کنید. پس اولین گام شما پیدا کردن مؤسسات آموزشی تحت نظارت ICF است.
یا توجه به مطالبی که در بالا نوشته شده باید بدانید که دلیل گران بودن اموزش های کوچینگ این مجموعه چقد بالاست.
سطوح آموزشی مورد تایید ICF چیست؟
سازمان جهانیICF به دنبال یکپارچهسازی تمام کوچها در سراسر نقاط دنیا و اتحاد کردن مؤسسات آموزشی است. سه سطح بسیار مهم اجرایی کوچینگ را برای افراد تعریف میکند.
بنابراین هرفردی که علاقه مند به آموزش در زمینه کوچینگ در سراسر دنیا است باید در مسیر هدف خود حرکت کند و یکی از سطوح اجرایی زیر را انتخاب کند.
سه سطح اجرایی مهم به ترتیب عبارت اند از:
سطح یک ACC (Associate Certified Coach): یا همان کوچی است که مدرک کاردانی خود را دریافت کرده است.
سطح دو PCC (Professional Certified Coach): یا همان کوچی است که فرد مدرک حرفهای خود را دریافت کرده است.
سطح سه MCC (Master Certified Coach): یا همان کوچی است که فرد مدرک استادی خود را دریافت کرده است.
تعیین سطح این سه مدرک کوچینگ لازمه دو پیام بسیار مهم است که تعیین مسیر را برای علاقه مندان به رشته را بسیار اسان میکند.
اول اینکه علاقهمندان این رشته باید در مسیر این هدف با فهمیدن اطلاعات بسیار کافی درباره هریک از دورههای این رشته میتوانند بر اساس هدفشان تعیین مسیر کنند.
دوم راهنمایی است که باید برای تشخیص بهتر کوچهای تأییدشده و سطح حرفهای کوچ ها است.
لذا لازمه شروع بهتر راه کوچینگ، ابتدا باید چشمانداز حرفه ای که میخواهید دنبال کنید را مشخص کنید. سپس با انتخاب هریک از سطوحی که تعریف شد، راه حرفهای شدن خودتان را خیلی حرفه ای آغاز کنید. همچنین اگر بهدنبال استفاده ی سودمند از خدمات کوچینگ هستید،باید به اعتبار مدارک کوچهای که موردنظرتان است توجه بسیار زیادی داشته باشید.
نحوه تایید صلاحیت ICF چگونه است؟
همانطور که در بالا این مقاله اشاره شد، ICF سه سطح ACC، PCC و MCC را برای تأیید اعتبار کوچهای خود ارائه میدهد.ICFاین سازمان برای دریافت مدرک هریک از سطوح نامبرده شده، فرایند مشخصی کرده است که برای دریافت این نوع گواهی باید تماما این موارد را رعایت کنید. پس هر فرد برای دریافت مدرک مورد نظر باید این فرایند را رعایت کرده و تمام رعایت کند.
گام اول این فرایند گذراندن دورههای تایین شده مرتبط آموزشی موردتأییدسازمان جهانی ICF برای هر یک از سطوح نامبرده است. در اول مطلب اشاره کردیم که مؤسساتی که تحت نظارت ICF هستند مسئولیت تربیت کوچ ها را بر عهده دارند. بنابراین برای گذراندن گام اول، باید بهدنبال یک مؤسسه آموزشی که تماما مورد تأیید ICF باشید بگردید و ثبت نام کنید. دقت داشته باشید که دورههای آموزشی این مدرک مرتبط با هر سطح بهترتیب با نامهای ACSTH، ACTP و CCEU شناخته میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید