عملگرایی تفاوت میان افراد موفق و افراد ضعیف

عملگرایی و تاثیر آن در زندگی! اگر از شرایط فعلی خود به نحوی راضی نیستید؟ و برای رسیدن به شرایط بهتر هنوز تصمیم قاطعی ندارید و مدام امروز و فردا می کنید شما عملگرایی ضعیفی دارید. همه ی انسانها علاقه دارند در مسیری که تا به حال طی کردند ادامه بدهند اما نتایجه متفاوتی را تجربه کنند. در حالی همه ی ما میدانیم که تغییر کردن نیاز به جسارت دارد.
در حقیقت می توان گفت بزرگترین تفاوت بین افراد موفق با افرادی که گرفتار زندگی عادی شده اند همین خصلت عملگرایی است. در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی می خواهیم در مورد عملگرایی و راهکارهایی برای بالابردن این خصلت در افراد بپردازیم .
هرچیزی که ثابت است دوست دارد به ثبات خود ادامه بدهد و هر چیزی که حرکت می کند دوست دارد به حرکت خود ادامه بدهد. آیا دوست دارید 3 تا 5 سال آینده را به همین شکل کنونی ادامه دهید و یا تغییر بزرگ و مثبتی برای زندگی خود ایجاد کنید؟
شکل گیری خصلت عملگرایی با آموزش کوچینگ
عملگرایی چیست؟
عملگرایی به معنی تمام ایده ها، فکرها، و کارهایی است که برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب و هدف پیش بینی شده باید انجام داد. ممکن است در مسیر رسیدن به هدف بارها بی انگیزه شوید و یا اینکه شکست بخورید اما باید فقط رسیدن به هدف برای شما مهم باشد.
این موضوع برای هیچکس قابل اثبات نیست که اختراعات یا کارهای مهم انجام گرفته، قبلاً به ذهن فرد دیگری نرسیده است؛ اما مهم این است که آن ها عملگرا بودند، شروع کردند و انجام دادند تا ایده ی خود را به نتیجه رساندند.
ولی افرادی هم بودند که این افکار و دانش و تخصصی مربوط به آنها را هم داشتند؛ اما فکر خود را عملی نکردند یا ادامه ندادند.
اگر نمیخواهید بعد ها حسرت بخورید، شروع کنید و افکار خود را عملی کنید.
دلایل عدم عملگرایی و اقدام نکردن
گفتیم که عملگرایی همان نیروی محرک ما برای شروع و انجام کار ها است، پس با دانستن فواید آن چرا باز هم شروع نمیکنیم؟
در ادامه برخی از دلایلی که باعث عقب انداختن کار ها یا اهمال کاری میشود را شرح خواهیم داد.
۱. ایده، فکر، تصمیم بدون هیچ اقدام و عملگرایی
برای اکثر افراد این اتفاق افتاده که در برهه ای از زندگی خود یک فکر، ایده، تصمیم درمورد انجام کاری داشتند که اگر آن را عملی می کردند، شاهد پیشرفت و تکان اساسی در زندگی خود بودند، ولی الان فقط حسرت آن موقعیت برای آنها ماند.
اما افرادی با همان ایده و افکار گاهاً ناقص تر، فقط شروع کردند و آن را اجرا کردند و به نتایج خوبی رسیدند؛ پس توجه داشته باشید که اگر راجع به هدفی هر فکر و ایدهی خوبی داشتید تا زمانی که کاری برای آن انجام ندهید، قدمی در راه رسیدن به آن برندارید درواقع نه ایده ای است نه فکری.
اراده و عملگرایی باعث به نتیجه رسیدن افکار و نتايج مثبت می شود، به نقل از لمباردی تفاوتی که بین افراد موفق و ناموفق وجود دارد کمبود توانایی، استعداد و هوش نیست؛ بلکه فقط و فقط ارادهی قوی برای شروع و عملگرایی است.
۲. بدلیل ترس از شکست اقدامی انجام نمی گیرد
حس ترس از تحقیر شدن و سرزنش حاصل از شکست باعث می شود که فرد دایرهی امن خود را حفظ کند و ثابت بودن در موقعیت فعلی را بر حرکت و شروع و عملگرایی ترجیح دهد، که در این باره یکی از چاره های آن افزایش اعتماد بنفس است.
به قول اریانا هافینگتن: “ما باید این موضوع را قبول کنیم که همیشه بهترین و درست ترین تصمیمات هست؛ اما باید به این درک برسیم که شکست روبروی موفقیت نیست، شکست قسمتی از موفقیت است.”
درواقع انتظار بیجایی است که یک فوتبالیست موفقی باشید و در همهی مسابقات فقط قهرمان باشید.
۳. شروع و انجام یک کار مهم تر از یک کار باکیفیت است
یکی از بزرگترین موانع و دشمنان عملگرایی و همچنین یکی از عوامل ترس از شروع، کمال طلبی است، که بخاطرش اکثر مواقع انجام کارها را فقط به این دلیل که دنبال بهترین شرایط و عملکرد هستیم عقب انداخته ایم.
در همین حین کمال طلبی موانع را ساخته و وقت را هدر می دهيم؛ به طور مثال کمال طلبی در درس خواندن ساخت موانع به این شکل است که حالا دوبار دیگر از روی آن بخوانم بعد تست زنی را شروع کنم… یا اینکه اگر قصد خرید ماشین داشته باشیم اولین ماشین باید بالاترین مدل باشد و…
همیشه باید از یک جایی شروع کرد و توجه داشته باشید که از نقطهی شروع نباید توقعی غیر از نقطهی شروع داشته باشید.
عزیز دلم یک کار با کیفیت فقط با تکرار، تصمیم، شکست و کسب تجربه انجام می گیرد، بنابراین اول باید شروع کرد، انجام داد و بعد دنبال افزایش کیفیت آن بود.
۴. اقدام نکردن بدلیل عدم شفافیت مسیر
حتماً این تجربه را داشتید که وقتی به یک جای جدید می روید یک ترس، حس غریب و نگرانی دارید؛ این نگرانی و حس ناخوشایند بدلیل عدم اطمینان به آن محیط جدید است، درواقع ابهام و شفاف نبودن باعث ایجاد ترس می شود.
در عملگرایی هم همینطور است، درواقع چون افراد از عواقب و نتیجهی کار خود آگاهی ندارند، چون به مواقع و چالش ها و مشکلات احتمالی که امکان روبرو شدن با آن اشرافی ندارند.
هیچ کاری را شروع نمی کنند و هیچ اقدامی را انجام نمی دهند و خارج نشدن از دایرهی امن را ترجیح میدهند، هیچ فرد موفقی وجود ندارد که ریسک کار خود را نپذیرد و به راحتی به موفقیت رسیده باشد؛ در این زمینه شرکت در دوره آموزش کوچینگ میتواند راهنمای مسیر شما باشد.
“به قول برایان تریسی برای پیشرفت و رسیدن به حس خوب و موفقیت، کارهای جدید و ناممکن را انجام دهید.”
۵. عملگرایی و اقدام دیرهنگام
هر فرصتی در زندگی افراد یک زمان طلایی دارد که اگر در آن زمان اقدام کنید، موفقیت و اگر اقدامی نکنید به حسرت درمورد آن می رسید.
به طور مثال اگر خون رسانی قسمتی از مغز کاهش یابد و سلول های مغزی اکسیژن و خون لازم را نگیرند، ممکن است به طور دائم یا موقت دچار مرگ شوند، درواقع زنده نگه داشتن فرد در این مورد فقط ۴ دقیقه است؛ پس زمان طلایی سلولهای مغزی فقط ۴ دقیقه است.
رمز موفقیت راکفلر میلیاردر موفق آمریکایی در پايين ساختمان معروف امپایراتیست به شکل سه جمله نوشته شده است.
– اطلاع زودتر از دیگران
– تصميم زودتر از دیگران
– و بعد از تصمیم گیری سریع شروع کردم
۶ راهکارهای و تمرین برای رسیدن به عملگرایی
عملگرایی خصوصیت بسیار مهمی است که باید به آن برسید. در اینجا راهکارهایی را بیان می کنیم که با رعایت و عمل به آن قطعاً به نتایج خوبی خواهید رسید.
۱. نوشتن
شما برای شروع کردن هرکاری باید بدانید دقیقا چه میخواهید و آن را روی کاغذ پیاده کنید.
هرچیزی که توجه به توانایی های شما از فکر و ذهن شما درحال عبور است باید روی کاغذ بیاورید. درصورت نیاز اهداف را به شکل اهداف سالانه، ماهانه، هفتگی و روزانه تقسیم کنید.
مورد بعدی درمورد نوشتن افکار و اهداف این است که بهترین کار این است که زمان تعیین کنید و خود را مقید به انجام آن کنید که تا پایان زمانی که برای خود تعیین کردید به پایان برسد.
کارهایی که در روند و پیشرفت کار شما مؤثرتر است را تعیین کنید که در آغاز آن ها را انجام دهید.
لیست تهیه شده از کارها را سازماندهی و منظم کنید.
در نهایت اینکه سعی کنید شب ها برنامهی روز بعد خود را بنویسید این کار برای شروع روز ذهن شما را آماده و به آن جهت می دهد. این استمرار در نوشتن باعث رسیدن به موفقیت می شود.
۲. انجام کارها باهم یا به صورت جداگانه
درابتدا باید نسبت به خود شناخت پیدا کنید، باید بدانید افراد در نحوهی انجام کارها باهم تفاوت دارند.
یکی فقط می تواند روی انجام یک کار متمرکز شود (تک بعدی) و بعد از اتمام و استراحتی کوتاه یک کار دیگر را شروع کند و نمیتواند چند کار را به وصرت همزمان با هم انجام دهد.
در هر صورت برای شروع کارهای مهم و در اولویت و همچنین کارهایی که انجام آن را دوست ندارید و یا سخت تر از همه است را انجام دهید.
۳. ویژن برد
برای آماده سازی و تهیه ویژن برد می توانید به طور مثال درمورد اینکه ۱۰ سال بعد دوست دارید به چه فردی تبدیل شده باشید؟
محل زندگی و در چه شرایطی باشید را بنویسید. این کار را تا ۹۰ روز ادامه دهید. اگر در این ۹۰ روز در نحوه ی نوشتن و خواسته هایتان تغییری داشتید این موضوع خوبی است و به معنای تغییر خود شما می باشد. در این راستا سعی کنید که هرروز کاری انجام دهید که به نوشته ها نزدیک شوید. به طور مثال شما مصمم هستید که در ۱۰ سال دیگر در یک کشور دیگر زندگی کنید
اولین کار برای رسیدن به این هدف باید زبان انگلیسی را یاد بگیرید این یادگیری می تواند حتی روزی چند کلمه باشد اما به طور مداوم ادامه دهید. دراین صورت شما به یک فرد عملگرا مبدل شده اید که هر هدفی برای خود ایجاد کند هرکاری برای رسیدن به آن انجام می دهد.
و مورد دیگر اینکه از کارها برای خود غول یا هیولا درست نکنید و سعی کنید که هرکاری که درحال انجام آن هستید را با علاقه و تمرکز انجام دهید. کارهای مهم را اول انجام دهید.
۴. انجام تمرین شمار ش ۳ ثانیه ای
این یک تمرین مهم برای عملگرایی است اما شاید تکراری و پیش پاافتاده هم باشد. افراد زمانی که می خواهند کاری را انجام دهند در شروع با مقاومت ذهنی و صداهایی مثل بعدا، الان شروع نکن، الان انجام نده مواجه می شوند. در مواجه با این زمان ها از ۱ تا ۳ شمارش کنید و بعد سریع کاری که می خواهید را شروع کنید و به ذهنتان اجازه ی دخالت و موانع را ندهید. اگر فقط ۱۰ دقیقه انجام دهید ذهن گرم می شود و دیگر نمی توانید انجام آن را عقب بیندازید.
۵. قانون ۸۰/۲۰
این قانون به این معنا است که به طور مثال اگر شما ۱۰ کاری دارید که باید آن ها را انجام دهید ۳ کار آن مهم تر و ارزشمندتر از ۷ مورد دیگر آن می باشد. دانستن این نکته جالب است که اکثر افراد خود را غرق در ۸۰ درصد کاری می کنند که خیلی مهم نیستند. درصورتی که احتمال دارد آن ۲۰ درصد در زمان کمتر انجام شود اما مهم تر باشد و انجام آن طی کردن نصف این بیشتری از راه باشد.
6. اولویت بندی با روش ABCDE
آسان کردن کارها با روش ABCDE
A: انجام کارهایی با اهمیت بالا
B: کارهایی که مهم هستند اما اگر انجام نشوند اتفاقی نخواهد افتاد.
C: کارهایی که اگر انجام شوند خوب است اما اگر انجام ندهید خیلی مهم نیست.
D: کارهایی که می توان از فرد دیگری برای انجام آن کمک گرفت.
E: قابلیت حذف شدن دارند.
دیدگاهتان را بنویسید