اصول کوچینگ می تواند حلال مشکلات شما باشد…
فهرست مطالب
Toggleاصول کوچینگ
شاید تا به حال برای شما پیش آمده باشد، که حس کنید در زندگی، روابط اجتماعی و یا حتی روابط عاطفی خوبی ندارید، ولی آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده بودید که اصول کوچینگ می تواند مشکلات شما را حل کند! چون یک کوچ که تمام اصول کوچینگ را بلد هست، می تواند خلاء ها و نقاط ضعف و قوت شما را به خوبی شناسایی کند و به شما کمک کند تا نقاط ضعف خود را از بین ببرید و همچنین نقاط قوت خود را تقویت کنید، تا در زندگیتان موفق تر باشید و به اهدافتان نزدیکتر بشوید.
شما اگر می خواهید مهارت کوچینگ را به صورت حرفه ای کسب کنید با ید حتما اصول کوچینگ را به خوبی بشناسید؛ مهارت کوچینگ اصول بسیار مهم و مشخص شده ای دارد و هر فردی که می خواهد به یک کوچ حرفه ای تبدیل بشود باید اصول کوچینگ را به خوبی بشناسد و کاملا آن را یاد بگیرد:
پیدا کردن مهارت ها و باور های اصلی و تقویت آنها در ذهن خود و به دست آوردن قدرت درک بالا
یادگیری مهارت سوال پرسیدن چون اگر شما سوال های خوبی بپرسید قطعا به جواب های خوب و با ارزشی میرسید
دریافت تهد کتبی از کوچ برای کمک فعالانه برای رسیدن به اهداف
از بین بردن موانع اصلی در راه رسیدن به یک کوچ حرفه ای
ایجاد کردن حس اعتماد بنفس و افزایش دادن مهارت کوچ کردن در هر سطحی
کوچینگ چیست؟
کوچ یا کوچینگ چیست؟ اگر به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم کوچینگ چیست می توانیم بگوییم یک فرآیندی است که باعث می شود عملکرد فرد مراجع کننده بیشتر بشود و مهارت کوچینگ بیشتر بر روی زمان حال تمرکز دارد تا بر روی گذشته و آینده دراز مدت. اگر می خواهید کلمه کوچینک را بهتر درک کنید و معنای آن را به صورت کامل تر و حرفه ای تر بدانید، به مقاله کوچینگ چیست؟ وب سایت سلیمی برنا مراجع کنید.
اصول کوچینگ اخلاقی
اصول کوچینگ اخلاقی در زمینه کوچینگ بسیار مهم است و شامل چند بخش می شود که در ادامه به آن میپردازیم.
1- محرمانه بودن ( راز داری ) : یک کوچ حرفه ای و با اخلاق باید تمام اطلاعاتی را که از مراجع کننده به دست میاورد را به عنوان یک راز نگه دارد و کاملا آن اطلاعات بین کوچ و مراجع کننده محرمانه است. و باید به مراجع کننده خود ثابت کند که مراجع کنند به کوچ خود اعتماد کند تا اطلاعات محرمانه زندگی یا کسب و کار خود را در اختیار کوچ قرار دهد تا کوچ به تواند به بهترین شکل کار خود را انجام دهد.
2- سخاوتمند بودن کوچ: یک کوچ با اخلاق باید بسیار سخاوتمند باشد یعنی اگر مهارتی در فرد مراجع کننده دید که در خودش وجود ندارد و خود، آن مهارت را نداشت، به فرد مراجع کننده حسادت نکند و به کار خود به بهترین شکل ادامه بدهد و مراجع کننده را به آگاهی بیشتر برساند تا فرد مراجع کنند در زندگی و کسب و کار خود پیشرفت کند و به موفقیت برسد.
یک کوچ با اخلاق و سخاوتمند به هیچ عنوان نباید نکته و یا مسئله ای که به فرد مراجع کنند در روند پیشرفت کمک میکند را پنهان کند و باید تمام نکته هایی که به پیشرفت فرد مراجع کنند کمک میکند را بگوید و تمام دانش خود را به فرد مورد نظر انتقال بدهد.
3- انصاف: داشتن انصاف در کوچینگ بسیار به شما در روند کارتان کمک میکند و باعث می شود که شما مراجع کننده های زیادی داشته باشید. انصاف د رکوچینگ یعنی اگر کوچ و فرد مراجع کننده به نتیجه رسیدند و مشکلات و چالش های فرد مراجع کنند زودتر از تایم تایین شده حل شد و به پایان رسید فرد کوچ باید این موضوع را ارزیابی کند و به مراجع کننده اطلاع دهد و اگر مراجع کنند خواست مشکلات دیگر خود را همان کوچ بررسی کند و در غیر این صورت یک کوچ حرفه ای باید مابقیه وجه دریافت شده را به فرد مراجع کننده پس بدهد و قرار داد را به اتمام برساند تا فرد مراجع کننده ضرر مالی نکند و هزینه اضافی پرداخت نکند.
4- مدرس کوچینگ یا همان کوچ اگر در مساحبه با مراجع کنند متوجه این موضوع بشود که نمیتواند با مراجع کننده خود ارتباط موثر برقرار کند و یا سطح دانش خود در پیشرفت فرد مراجع کننده نیست باید حتما به فرد مراجع کننده اطلاع بدهد که در ادامه کار به مشکل برخورد نکند چون اگر این موضوع را به فرد مراجع کننده نگوید و در روند آموزش به مشکل بر می خورند و کوچ نمی تواند مراجع کننده را به اهداف اش نزدیک تر کند و در اینجا فرد مراجع کننده ضرر میکند و اعتبار کوچ زیر سوال می رود و باعث می شود که تعداد مراجع کننده های آن کوچ پایین بیاید و نام و اعتبار خود را از دست بدهد پس اگر شما یک کوچ هستید حتما به این موارد توجه کنید و سعی کنید یک کوچ حرفه ای با اخلاق باشید تا مراجع کننده های شما احساس رضایتمندی نسبت به شما داشته باشند.
اصول کوچینگ اخلاقی بسیار زیاد می باشد و ما، در این بخش از مقاله به 4 مورد از آن اشاره کردیم اگر شما به اصول کوچینگ علاقه مند هستید به وب سایت مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی مراجع کنید و دوره رایگان آموزش کوچینگ را مشاهده کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتر و کامل تری را به دست بیاورید.
انواع کوچینگ
مهارت کوچینگ به علت داشتن رشته های بسیار زیاد به بخش های مختلفی تقسیم شده است. این رشته ها در اکثر موارد بین انواع کوچینگ تا حدودی یکسان است و بسیاری از رشته های کوچینگ فصل های مشترک زیادی باهم دارند.
با این حال تقسیم بندی ها اکثرا به روشی طراحی می شوند که افراد مراجع کننده بهتر بتواند نیازز دقیق خود را از کوچینگ بیابد؛ ولی در کل افراد دارای مهارت کوچ با دانش و تکنیک های یکسانی کوچ می کنند و تفاوت زیادی بین افراد دارای این مهارت نیست و انواع کوچ حدودا باهم یکسان هستند و تفاوت آنچنانی بینشان نیست.
انواع شاخه های کوچینگ
- لایف کوچینگ
- کوچینگ فردی
- کوچینگ تحصیلی
- کوچینگ سلامت
- کوچینگ توانمندسازی
- کوچینگ رشد معنوی
- کوچینگ رابطه
- کوچینگ زوجین
- کوچینگ موفقیت
- کوچینگ اعتمادبهنفس
- کوچینگ شادی
- کوچینگ سلامت روان
- کوچینگ شخصیت
- بیزینس کوچینگ
- کوچینگ رهبری
- کوچینگ اجرایی
- کوچینگ سازمانی
- کوچینگ عملکرد
- کوچینگ شغلی
- کوچینگ فروش
- کوچینگ کارکنان
- کوچینگ مهارت
- سلف کوچینگ
دیدگاهتان را بنویسید