کوچینگ فروش بالارفتن از پله های موفقیت
فهرست مطالب
Toggleکوچینگ فروش
شما چه خانه دار باشید یا پزشک، نویسنده باشید یا صاحب رستوران زنجیره ای، معلم باشید یا مغازه دار، شغل اصلی تان فروش است.
تعجب نکنید، در هر کسب و کاری که هستید اگر نتوانید محصول یا خدماتتان را به خوبی ارائه کنید، نمی توانید عملکرد خوبی در آن حرفه داشته باشید، پس اولین و مهم ترین وظیفهی شما ارائه خدمات به مشتریان یا همان فروش است.
در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی ابتدا با مفهوم فروش و انواع آن و سپس با تاثیر کوچینگ فروش در تحول کسب و کارها آشنا می شویم.
کوچینگ فروش زیرمجموعه ای از حوزه ی بیزینس کوچینگ است. در دنیای بیزینس کوچینگ تفاوتی ندارد که شما صاحب یک کسب و کار هستید، در یک سازمان دولتی فعالیت دارید و یا می خواهید یک کارآفرین باشید. آموزش بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند یک افزایش درآمد را به خوبی تجربه کنید. در آموزش بیزینس کوچینگ یک هدفگذاری اصولی برای شما تهیه می شود. طبق یک برنامه ی اصولی طراحی شده می تواند شما را از جایی که هستید به جایی که میخواهید باشید می رساند.
کوچینگ فروش چیست؟ به چه کسی فروشنده گفته می شود؟
هرگاه شخصی به وسیله ی مذاکره یا فن بیان بتواند محصول یا خدماتی را ارائه دهد و در ازای آن بهایی (معمولا پول) دریافت کند، به این روش فروش و به شخصی که این کار را انجام داده فروشنده می گویند.
مهم ترین مسئله برای تمام صاحبین کسب وکارها، بالابردن کیفیت فروش محصول یا ارائهی خدماتشان است؛ از همین رو از مشاورین، بازاریاب ها و کوچ های متخصص در این زمینه استفاده می کنند.
کوچینگ فروش و مراحل تبدیل شدن به یک فروشنده ی خوب
۱. پرزنت، اولین قدم در فروش
اولین رکن هر فروشی نحوه ی ارائه ی آن است، مهم نیست چقدر محصول یا خدمات شما با ارزش و مورد نیاز است، بلکه این مهم است که شما چطور می توانید آن را معرفی کرده؟ و چطور آن را با نیاز بازار منطبق کنید؟
حتی اگر یک خانم خانه دار باشید، باید بتوانید کارهایی که در روز انجام می دهید، غذا یا دسری که درست می کنید را به خوبی پرزنت کنید.
۲. شناخت مشتریان هدف و رصد کردن رقبا
یکی دیگر از ارکان اصلی فروش شناختن مشتریان هدف است.
طبق قانون ۸۰/۲۰ تنها ۲۰ درصد از کسانی که به شما مراجعه می کنند، مشتریان اصلی شما هستند؛ به علاوه در زمان تبلیغات، باید محصول و خدماتتان را در فضایی تبلیغ کنید که مرتبط به فضای کاری شما باشد، و کاربرانی در آن وجود دارند که نیازمند یا علاقمند به حوزه کاری شما هستند.
در این میان رصد کردن رقبا به شما این امکان را می دهد تا از شیوه های نوین بازاریابی آگاه شوید و نقاط ضعف و قوتی را ببینید که رقبای شما از دیدن آن عاجزند.
۳. استفاده از کوچینگ فروش
قطعا یکی از راهبردی ترین اقدامات برای فروش بیشتر استفاده از خدمات کوچینگ فروش است.
کوچینگ فروش یکی از انواع کوچینگ است که مهم ترین زیر شاخه های بیزینس کوچینگ محسوب می شود، و در مقالات قبل در مورد تعریف و اهمیت کوچینگ کسب و کار در انواع بیزینس ها توضیح داده ایم.
کوچینگ فروش یا sales coaching، همانند دیگر انواع کوچینگ جامع به هیچ عنوان راهکار محور نیست، به این معنی که نسخه عمومی برای فروشندگان و بازاریابان نمی پیچد؛ بلکه به آنها کمک می کند با توجه به شرایط و توانایی های خود، بهترین راهکار مناسب خودشان را پیدا کنند.
کوچینگ فروش چه وظیفه ای دارد؟
کوچ یا مربی فروش وظیفهی بهبود تمامی عملکردهای تیم فروش از جمله ایجاد حس نیاز، مقایسه با رقبا، فروش و خدمات پس از فروش را دارد.
به علاوه ایجاد انگیزه، شناخت و توسعهی توانایی های هر یک از افراد در راستای هدف مشترک تیمی، از دیگر وظایف کوچینگ فروش است.
یافتن مشکلات و چالش ها و تعیین راه حل برای آنها، همچنین پیدا کردن نقاط قوت افراد و سازمان و تقویت آنها می تواند وظایف مربی فروش را تکمیل کند.
۳ مزیت کوچینگ فروش در تحول کسب و کار ها
۱. تبدیل آموزش به راهکارهای منحصر به فرد و کاربردی
گفتیم که کوچینگ فروش به هیچ عنوان آموزش محور نیست؛ بلکه کمک می کند تا آموزش هایی را که دیده اید شخصی سازی کرده و به کار گیرید.
سازمان ها سالانه هزینه های زیادی صرف آموزش دیدن تیم فروش شان می کنند؛ آموزش هایی که کلی و عمومی بوده و شاید پس از یکی دوماه به دست فراموشی سپرده شود؛ اما با استفاده از خدمات کوچینگ می توان به استمرار تاثیر و بهره وری این آموزش ها کمک کرد.
۲. افزایش انگیزه
در این مرحله کوچینگ فروش همانند کوچینگ انگیزشی عمل می کند و با برانگیختن انگیزه شخصی در اعضای تیم فروش، باعث تمرکز بیشتر روی هدف اصلی و افزایش کار مفید می شود.
همچنین کوچینگ فروش در کنار اهداف سازمان، هدف شخصی هر بازاریاب را هم در نظر می گیرد؛ زیرا هدف هر فرد برای بدست آوردن پول متفاوت است و با کمک اهداف شخصی انگیزهی فروش بیشتر را در سازمان ایجاد می کند.
نکته: برای افزایش انگیزه از اعطای جوایز شخصی به بازاریابان موفق غافل نشوید.
۳. توسعه تجربیات
از تجربیات بازاریابان موفق استفاده کنید؛ اگر فروشنده ای در یک یا چند فروش پیاپی به توفیق رسید از او بخواهید تا تجربیات اش را در اختیار همکاران خود قرار دهد.
این کار علاوه بر اینکه حس خوب قدرشناسی را به آن فروشنده میدهد، باعث یادگیری بقیهی اعضا هم می شود.
سخن آخر
اینکه اگر بخواهی به موفقیت در هر کاری سرعت ببخشی باید با یک مربی همراه شوی بر کسی پوشیده نیست؛ کوچینگ به افراد و سازمان ها کمک می کند تا اهداف خود را بصورت واضح شناسایی کنند و در جهت رسیدن به آنها از آموزش هایی که دیده اند استفاده ی بهینه کنند.
کوچینگ فروش نیاز فروشنده به دانش و مهارت را ارزیابی می کند و میزان انگیزه و عملکرد وی را افزایش می دهد، همچنین در تلاش است تا ارتباط مستقیمی بین رفتار و عملکرد افراد تیم فروش و هدف اصلی برقرار کند.
دیدگاهتان را بنویسید