ارتباط موفق و نکاتی که باید بدانید .
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی در ارتباط با دیگران دچار مشکل شده باشید و یا بخاطر ارتباط غیر اصولی بسیاری از فرصت ها را از دست داده باشید. یکی از اصلی ترین مسائل مطرح شده در کوچینگ کشف پتانسیل های نهفته در افراد است. در ادامه با مقاله برقراری نکات ارتباط موفق از بنیاد مهرداد سلیمی برنا همراه ما باشید.
یکی از ابتدایی ترین مهارت هایی که یک لایف کوچینگ سعی می کند در شما ایجاد کند مهارت ارتباط است. در واقع حین آموزش لایف کوچینگ ارتباط یکی از عناصر بسیار بسیار مهم در زندگی با هدف پیوستگی است و همه ی انسان ها برای تمام جنبه های زندگی خود به ارتباط نیاز دارند. ايجاد ارتباط موفق و مؤثر و متقابل در زندگی به عوامل زیادی وابسته است که فرد با شناسایی و آگاهی نسبت به آن ها می تواند مهارت ارتباطی خود را به طرز مناسبی بهبود ببخشد و با موانع آن مقابله کند.
ارتباط موفق چیست؟
ارتباط به طور کلی به مفهوم انتقال یک پیام از سوی فرستنده به سمت گیرنده است. بهطوری که منظور از پیام به فرد مقابل منتقل شود و یک ارتباط و تفاهم دوسویه انجام شود.
ارتباط موفق شامل انواع کلامی و غیر کلامی است. کلامی به معنای انتقال منظور با کلمات و محتوا است و غیرکلامی به معنای زبان بدن مثل حالاتی است که در چهره و اندام وجود دارد و شخص قصد انتقال پیام را دارد.
پیوستگی در ارتباط به معنای یافتن دوست صمیمی و ارتباط با هدف رسیدن به خواسته و اهداف، رفع تنهایی، رفع نیازها و تأثیر روی دیگران و… است.
ارتباط موفق در زندگی باعث خودشناسی، یافتن شغل، ازدواج و روابط عاطفی خوب و… می شود برعکس اگر به درستی با دیگران ارتباط برقرار نکنیم باعث ایجاد ناراحتی و ایجاد مشکل در زندگی و محل کار خواهد شد. بنابراین بیزینس کوچینگ هم تحت تاثیر همین ویژگی قرار می گیرد. در آموزش بیزینس کوچینگ جزو اصلی ترین مهارتها می توان ارتباط موفق را مدنظر قرار داد.
خصوصیات یک ارتباط موفق در لایف کوچینگ چیست؟
روابطی می تواند موفق و تأثیرگذار باشد که با آگاهی، فاصله و حریم افراد در آن حفظ می شود. پیام و منظور در آن به خوبی و درست و روشن منتقل می شود، یعنی همان برداشتی صورت می گیرد که هدف گوینده است.
دوطرف راستگو با بیان صریح می باشند.
افزون بر زبان کلامی به علائم غیرکلامی هم توجه می شود.
طرفین برای برقراری ارتباط موفق دارای مهارت بسیار مهم و ضروری گوش کردن فعال هستند. نه صرفاً صحبتی را بشنوند که فقط جواب بدهند.
همدلی و احترام متقابل در ارتباط موفق بسیار مهم و پررنگ می باشد.
چنانچه با صحبت های طرف مقابل مخالف باشند روش درست ابراز مخالفت خود را می دانند.
موانع و مشکلات در ایجاد ارتباط
موارد مهمی در رابطه ها وجود دارد که باعث ایجاد مشکلات و موانعی در آن می شود که در اینجا بعضی از آنها را نام می بریم.
توقعات و خواسته هایی که گفته نمی شود و فرد توقع دارد که بدون بیان کردن و ذهن خوانی طرف مقابل به آن برسد
مخالفت هایی که بدون درنظر گرفتن تفاوت ها با نظر دیگران می شود و ابراز آن به صورت نامناسب انجام می شود.
سرزنش و قضاوت ديگران بدلیل اختلافاتی که وجود داشته و یا تفاوت های فردی.
تحقیر و اهانت در روابط
نپذیرفتن مسئولیت نقش خود
سبک های ارتباطی
به طور کلی در ارتباط دونوع سبک وجود دارد. سبک ارتباط کارآمد و ناکارآمد که در این قسمت هرکدام از آن به طور جداگانه توضیح داده شده است.
سبک کارآمد در ارتباط
هرفردی در رفتار و ارتباطات خود سبک متفاوتی را انتخاب می کند. افراد در سبک کارآمد در ارتباط موفق رفتار قاطعانه و متعادل دارند.
این افراد بدون عصبانیت، توانایی کنترل و تسلط بر شرایط را دارند.
تصميم گیری های درست دارند.
روی حق و حقوق دیگران حساس هستند.
فشار روحی کمی را تجربه می کنند. در روابط کارآمد و قاطع روش ارتباط افراد برطبق برد_برد است.
سبک ناکارآمد
در سبک ناکارآمد اولین مورد که بیشتر شایع است روش منفعل است. افرادی که در ارتباطات خود این سبک را دارند همیشه دیگران را مقدم می دانند. حقوق و خواسته های ديگران را برخود ترجیح می دهند.
سبک بعدی سبک پرخاشگرانه است. این افراد برعکس افراد منفعل بدون اینکه حقوق دیگران را درنظر بگیرند خواسته و نیازهای خود را ترجیح میدهند. برخورد طلبکارانه با دیگران دارند و با عصبانیت و رفتار زشت و پرخاشگرانه به نیاز و خواسته های خود می رسند.
سومین سبک یک ترکیبی از دو سبک منفعل و پرخاشگرانه است. به این معنا فرد نه می تواند روشن و واضح خواسته های خود را بیان کند نه نسبت به دیگران مخالفتی داشته باشد و سعی می کنند مخالفت هایی که دارند را با اخم، غرزدن یواشکی و…. ابراز کنند. دیر عصبانی می شوند اما اگر عصبانی شوند باعث تعجب می شوند.
راهکارهای برقراری ارتباط موفق و تاثیر آن در بیزینس کوچینگ
برای برقراری رابطه موفق و مؤثر روش هایی وجود دارند که می توان با کمک گرفتن از آنها به بهبودی روابط کمک کرد.
اولین ها در ارتباط بسیار مهم است. بسیاری از افکاری که افراد نسبت به یکدیگر دارند از اولین برخوردها و دیدارها بوجود آمده اند.
این اولین ها شامل ظاهر و مدل پوشش، ارتباط کلامی و نوع کلمات و جملات، زبان بدن و ارتباط غیر کلامی، روش صحبت کردن، گشاده رویی و یا….. می باشد.
خودافشایی در ارتباط موفق
خودافشایی به معنای معرفی صریح و محترمانه است. خودافشایی باعث ایجاد صمیمی بودن است و زمینه ساز شروع ارتباطات و اعتماد بین فردی است.
خودارزیابی
سعی کنید همیشه انتقادپذیر باشید و به عوامل خودارزیابی هم توجه ویژه داشته باشید. انتقاد از خود و خودارزیابی به هیچ عنوان به مفهوم سرزنش کردن خود یا مقصر کردن خود نیست بلکه به منظور ارزیابی کاستی رفتار و شناسایی ایرادات رفتاری است که بتوانید درحدی کم و کاستی ها را جبران کنید.
نگاه به مسائل از نگاه دیگران
این مورد به ايجاد يک ارتباط خوب و موفق بسیار کمک خواهد کرد و باعث می شود که ديگران شما را فردی با درک بالا می شناسند.
دیدگاهتان را بنویسید