کوچینگ در روانشناسی

فهرست مطالب
Toggleکوچینگ در روانشناسی
کوچینگ در روانشناسی این روزها به عنوان یک رویکرد بسیار مهم برای بهبود زندگی شناخته شده و مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفته است.
در میان این استقبال پر شور افرادی نیز به دنبال پیدا کردن رابطه کوچینگ و روانشناسی هستند. کوچینگ در روانشناسی پیشینه ی بسیار جدی دارد در واقع در این مقاله به شما کاملا درباره کوچینگ در روانشناسی خواهیم گفت.
کوچینگ در روانشناسی
با وجود اینکه کوچینگ میتواند به عنوان یک رویکرد کاربردی و مستقل در نظر میگیرند. اما نمیتوان از تاثیر روانشناسی بر مبحث کوچینگ کاملا چشم پوشی کرد. به صورت کاملا حرفه ای میتوان ادعا کرد که کوچینگ کاملا برگرفته از چند شاخه روانشناسی است.
طبق تحقیقات در این مقاله از سایت مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی این شاخه های روانشاسی عبارت اند از: روانشناسی انسان گرا، روانشناسی مثبت گرا.
در این شاخه ها کوچینگ بسیار بسیار پررنگ دیده میشود و ما نیز درباره این مباحث در این مقاله برای شما بیشتر توضیح خواهیم داد.
دوره های رایگان کوچینگ
کوچینگ در روانشناسی انسان گرا
باید گفت که روانشناسی انسان گرا بزرگ ترین و مهمترین سهم را در ساختار کوچینگ دارد. میتوان با دلایل کاملا محکم گفت که روانشناسی انسان گرا بیش از سایر شاخه های روانشناسی دیده میشود.
روانشناسی انسان گرایی کاملا مانند کوچینگ به خودشکوفایی فرد اعتقاد دارد. این روانشناسی در کوچینگ اعتقاد دارد که هر فرد در هر زمان اگر فرصت لازم را در اختیار داشته باشد میتواند به صورت بسیار اصولی خود را ارتقا بدهد.
در روانشناسی انسان گرا، رابطه فرد و درمانگر به عنوان یکی از کلیدی ترین عوامل موفقیت آمیز بودن این فرایند در نظر گرفته شده است.
مطابق این نظریه گفته شده سه فاکتور بسیار مهم در این میان پیش می آید. واقع بینی، اعتماد و درک میان فرد و درمانگر کیفیت کار را کاملا مشخص میکند.
کوچینگ در روانشناسی مثبت گرا
کوچینگ در روانشناسی مثبت گرا یکی دیگر از شاخه های روانشناسی است که میتوان رد پای آن را در رویکرد کوچینگ جستجو کرد.
کوچینگ در روانشناسی مثبت گرا از آن زاویه دیده میشود که بنیاد روانشناسی مثبت گرا همانند کوچینگ برجنبه های مثبت انسان مانند شایستگی و قدرت است.
تاثیر احساسات مثبت در هر فرد به عنوان یک محرک بسیار انگیزه بخش در روانشاسی مثبت گرا دیده میشود.
کوچینگ در روانشناسی جزو اصول کاربردی کوچینگ است از دید روانشناسان مثبت گرا احساسات مثبت نه تنها انگیزه بخش هستند بلکه باعث افزایش بهره وری و سودمندی فرد و بالارفتن قابلیت ها و شایستگی های او است.
مزایای کوچینگ با روانشناسی مثبت چیست؟
تحقیقات کاملا نشان داده است که برخی از رویکردهای روانشناسی مثبت می توانند سطح شادی ما را به طور بسیار مؤثری بالا ببرند. فواید این نوع شادی قابل توجه و بسیار گسترده است و فراتر از احساسات خوب ما است. افراد خوشحال تر بسیار تمایل دارند تا از سلامتی بهتری برخوردار باشند، دوست دارند زندگی طولانی تری را تجربه کنند، دوستی های بسیار نزدیکتر و عمیق تری را داشته باشند، و در کار و زندگی خود پربارتر و بسیار خلاق تر باشند و در نهایت خود، به موفقیتهای عالی و بیشتری برسند. مطالعات انجام شده نشان داده است که شادترین افراد به موارد زیر خیلی عالی تمایل دارند:
- شکرگزاری
- تقویت روابط خود با دوستان و آشنایان
- خوش بینی نسبت به آینده
- لذت بردن از تجربیات زندگی
- تعهد در تحقق اهداف
روانشناسی چگونه به کوچ ها کمک می کند تا به مراجعین خود اصولی کمک کنند؟
روانشناسی مثبت کاملا همراه با کوچینگ است. مراجعین برای یک طیف بسیار گسترده و متنوعی از موضوعات به دنبال کوچ کردن خود هستند اما در بطن همه این موارد تمایلی کاملا عمومی برای افزایش احساس شادی و خوشحالی در آنها وجود دارد. روانشناسی مثبت زمینه های تجربی بسیار مهم استراتژی هایی که به کوچ در تحقق اهداف مراجعین خود کمک می کنند، فراهم می آورد.
در ابتدای این بحث هر فردی باید سؤالات زیر را از خودش بپرسد:
- چه چیزی به شما رتبه می دهد؟
- چه چیزی به شما حس لذت می دهد؟
- نقطه قوت شما چیست؟
شما و همه ما می توانیم در یک نگاه متوجه شویم که مراجعه کننده نسبت به سلامتی، ازدواج، جامعه درگیر و معنویت نسبتاً خوشحال است یا خیر؛ اما در مقابل او اصلا سرگرمی نداشته و زمان زیادی را با دوستانش نمی گذراند. شغل او رضایت قابل قبولی را به او نداده و امور مالی برای او یک مشکل بسیار بزرگ است. او از زندگی خانوادگی اش خوشحال است اما اگر از او این سؤال را بکنید خواهید دانست که دلش تفریحات بسیار بیشتری را می خواهد. پس شما کاملا خواهید فهمید که چه بخش هایی از زندگی مراجعه کننده در فرایند کوچینگ نیاز به تزریق احساسات مثبت را دارد. مراجعه کننده می تواند با تسلط بر بخشی از زندگی خود فرایند چرخ زندگی را مجدداً انجام دهد.
لایه های مختلف کوچینگ
- بهبود روابط فردی
- تاثیر بر روی ارتباط موثر که از خانواده شروع می شود و به افراد دیگر ختم می شود
- افراد مراجعه کننده می توانند به طور مستقل و به عنوان یک کوچ، کسب و کار خود را شروع و حرفه ای کار کنند.
- میتوانیم از دانشی که میگیریم در کنار کوچ در کسب و کار خودمان استفاده کنیم.
کوچینگ دانشی است که از طریق درمانگر به مراجعه کننده داده می شود به بینش فرد را به دیدی عمومی تبدیل می کند و این گونه کوچینگ می تواند به افراد درمانگر کمک بسیار معناداری کند.
اصول اخلاقی بسیار زیادی در ICF وجود دارد و این اصول در FCA هم به صورت زیر کاملا رعایت می شود:
در این فرایند هیچ گونه قضاوت کردن دیگران وجود ندارد. نباید مراجعه کننده کاملا کنترل شود بلکه باید در یک مسیری بسیار لذت بخش وکاملا آزادانه قرار گیرد و همه راه حل ها از درون خود او سرچشمه می گیرد. بین کوچ و فرد مراجعه کننده قرار داد هایی کاملا اصولی بسته می شود که به وسیله ی آن ها فرد مراجعه کننده متوجه حد و حدود و اختیارات فرد کوچ می شود.
روانشناسان طبق شرایط و مسائلی که قرار دارند از راهکار های بسیار خوب درمانی متفاوتی استفاده می کند. در کوچینگ هم مدل های بسیار مختلفی وجود دارد و کوچینگ نیز مدل اختصاصی به فرد خودش را دارد. برای یک فرد کوچ چیز مهم تر از هدف وجود دارد و آن هم مسیر اجرای این هدف می باشد چرا که همه تغییر و تحولات در این مسیر اتفاق می افتد و کشف می کند تا فرد به اهدافش برسد.
اولین جرقه های استفاده از متد های روانشناسی در کوچینگ بر می گردد به سال های 1920 میلادی. گریفیث در سال 1926 مکالمه ای با عنوان روانشناسی کوچینگ منتشر کرد. او اولین روانشناسی آمریکا بود و در به کارگیری روانشناسی در کوچینگ پیش قدم شد.
دیدگاهتان را بنویسید