ارتباط موثر چیست
ارتباط موثر چیست؟
ارتباط موثر صرفا تبادل اطلاعات نیست، و یک چیزی فراتر از آن است. اگر به زبان ساده و خیلی خلاصه بخواهیم ارتباط موثر را تعریف کنیم می توانیم بگوییم ارتباط موثر، درک احساسات و اهداف پشت اطلاعات است.
علاوه بر اینکه بتوانیم پیغامی را به وضوح و قابل درک منتقل کنیم، باید زمانی که فرد مقابل دارد صحبت میکند، ما باید به صورتی عمل کنیم که معنی و مفهوم صحبت های فرد مقابل را کاملا متوجه می شویم و معنای کامل آنچه که فرد مقابل میگوید را درک می کنیم، تا فرد احساس کند که شنیده می شود و ما آن را درک می کنیم.
به نظر می رسد که ارتباط موثر غریزی باشد. ولی اکثر مواقع، زمانی که سعی می کنیم با افراد ارتباط بر قرار کنیم، یک مشکلی پیش می آید، برای مثال ما یک چیزی میگوییم، و فرد مقابل حرف ما، را به یک شکل دیگری متوجه میشود و باعث سوء تفاهم، نا امیدی و یا حتی باعث در گیری می شود. و این موضوع باعث ایجاد مشکل در روابط اجتماعی، کاری و خانوادگی ما می شود.
برای اینکه بتوانیم، ارتباط های مان را موثر تر کنیم؛ باید برخی از مهارت های مهم را تقویت کنیم و آنها را آموزش ببینیم. اگر می خواهید ارتباط خود را با همسر، فرزندان، رئیس یا همکار خود موثرتر کنید و ارتباطتان را بهبود ببخشید، یاد گیری این مهارت ها برای شما الزامی است و باعث میشود، که ارتباط شما عمیق تر بشود، و احترام بیشتر ایجاد کند و در کار های تیمی شما را مورد توجه بیشتری قرار دهد، و سلامت اجتماعی و عاطفی و حل مسئله شما را بهبود ببخشد.
امروزه علم جدیدی ظهور یافته که ماهیت اصلی آن بالابردن انواع مهارت ها در زندگی است. کوچینگ علم پیشرفت است. آموزش کوچینگ به شما می آموزد از هریک از ظرفیت ها و پتانسیل های درونی خود به بهترین شکل استفاده کنید و تک تک آن ها را شکوفا کنید. کوچینگ به یک شاخه ی به خصوص محدود نمی شود. امروزه بسیاری از صاحبان کسب و کار های بزرگ موفقیت های خود را مدیون داشتن یک کوچینگ موفق می دانند.
خیلی از افرادی که در زندگی شخصی خود با چالش های بزرگ مواجه می شوند برای رهایی از چالشهای خود به سراغ یک لایف کوچینگ می روند. پس اگر بگوییم برای هرگونه پیشرفت در زندگی باید به سراغ کوچینگ بروید و از آموزش کوچینگ استفاده کنید اغراق نکرده ایم.
در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی اصول داشتن یک ارتباط موثر و موانع آن را بررسی خواهیم کرد.
موانع ارتباط موثر
موارد رایج نداشتن ارتباط موثر:
اگر ما نتوانیم استرس و احساسات خود را کنترل کنیم از نظر عاطفی تحت فشار قرار میگیریم و به احتمال زیاد ممکن است که دیگران را به اشتباه قضاوت کنیم، برای همین موضوع مغز ما انرژی منفی تولید میکند و در الگوی رفتار های ناسالم قرار میگیریم. برای اینکه بتوانیم از درگیری و سوء تفاهم ها جلو گیری کنیم باید این مهارت را کسب کنیم که بتوانیم به سرعت قبل از ادامه مکالمه با فرد مقابل خود را آرام کنیم تا انرژی منفی خود را به فرد مقابل انتقال ندهیم که باعث سوء تفاهم بشود.
زمانی که شما در حال انجام چند کار به صورت همزمان هستید و تمرکز بر روی یک موضوع ندارید نمیتوانید یک ارتباط موثر برقرار کنید. اگر شما زمانی که در حال چک کردن تلفن همراه خود هستید و در همان زمان برنامه ریزی میکنید که در زمان ارتباط چه میگویید، و در ذهنتان تصویر سازی میکنید، به احتمال خیلی زیاد شما زمان مکالمه با فرد مقابل از کلمات اشتباه زیادی استفاده میکنید و باعث سوء تفاهم می شود چون شما زمانی که داشتید داخل ذهنتان تصویر سازی میکردید همزمان هم داشتید تلفنتان را هم چک میکردید و تمرکز کافی نداشتید.
برای اینکه ارتباط شما موثر تر باشد زبان بدن شما باید آنچه که میگویید را تقویت کند یعنی شما زمانی که در حال صحبت کردن با فرد مقابل هستید باید زبان بدنتان احساس شما را انتقال دهد و زمانی که در حال صحبت کردن هستید باید حواستان به حالت بدن و صورتتان باشد، چون اگر حالت بدنتان متناقض با کلماتی که میگویید باشد باعث ایجاد حس بد در فرد مقابل می شود. برای اینکه درک بیشتری از این موضوع داشته باشید به این مثال خوب توجه کنید، مثلا اگر شما بخواهید حرف طرف مقابل را تایید کنید و سر تان را به پایین اشاره نکنید فرد مقابل احساس میکند که شما با او صادق نیستید و زبان بدن شما باعث ایجاد حس منفی در فرد مقابل می شود.
اصول ارتباط موثر
وقتی که طرف مقابل دارد صحبت میکند ما باید یک شنونده خوب با شیم و خودمان را با کلمات در گیر کنیم، اما عموما بیشتر افراد بر آنچه که قرار است بگویند تمر کز میکنند ولی یک ارتباط موثر این است که بیشتر به حرف طرف مقابل گوش بدهیم و کمتر صحبت کنیم تا این حس را به فرد متقابل انتقال بدهیم که او شنیده میشود و ما اورا درک میکنیم. گوش کردن و شنوده خوبی بودن نه تنها به این معنی است که ما کلمات را درک میکنیم، بلکه به این معنی است که ما احساساتی که طرف مقابل سعی دارد آن را انتقال بدهد را هم درک میکنیم.
خیلی از افراد فکر میکنند که صرفا فقط گوش کردن کافی است. ولی تفاوت های زیادی وجود دارد بین متعهد گوش دادن و شنیدن ساده. زمانی که شما واقعا به صحبت های طرف مقابل گوش می دهید با کلمات در گیر می شوید. و وقتی که شما با کلماتی که گفته می شود در گیر می شوید، لحن های ظریفی را در صدای فرد مقابل حس می کنید، که متوجه این موضوع می شوید که آن فرد چه احساسی دارد و احساساتی که آن فرد سعی در انتقال آن در رابطه با شما دارد، را درک می کنید و متوجه آن احساسات می شوید و اگر شما آن احساسات را درک کنید می توانید ارتباط موثر تری بر قرار کنید.
فواید ارتباط موثر
ارتباط موثر یک مهارت مهم و ضروری برای زندگی اجتماعی است. و این مهارت کاربردی فواید و مزایای زیادی دارد؛ در ادامه از مطلب وب سایت سلیمی برنا، با چکیده ای از فواید و مزایای این مهارت کاربردی و ضروری آشنا میشوید، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
1- ارتباط موثر با عث ایجاد اعتماد اطرافیان به شما می شود
2- باعث می شود شما اختلاف نظر و اعتراض کمتری به اطرافیانتان داشته باشید
3- داشتن ارتباط موثر کمک میکند شما پایه رابطه های خود را تقویت کنید
4- باعث می شود ایده های شما راحت تر پذیرفته شود.
5- ارتبات موثر، شما را دوست داشتنی تر میکند و باعث می شود اطرافیان شما دوستان داشته باشند
6- باعث می شود شما تبدیل به یک الگو برای دیگران بشوید
7- اگر شما ارتباط موثری داشته باشید در یک تیم، می توانید بازدهی بیشتری ایجاد کنید
8- می توانید با مهارت ارتباط موثر، وفاداری کارمندان را نسبت به شرکت افزایش دهید
9- شما اگر با مشتریان خود رابطه موثری داشته باشید می توانید حس رضایت بیشتری از سمت مشتریان خود دریافت کنید
10- این مهارت فوق العاده آمار فروش محصولات و یا خدمات شما را هم افزایش می دهد
دیدگاهتان را بنویسید