کوچینگ کارآفرین چقدر در موفقیت کارآفرین موثر خواهد بود؟
فهرست مطالب
Toggleکوچینگ کارآفرین از زمان شناخته شدن آن تا به کنون دچار تغییرات زیادی شده است و اندیشمندان زیادی به آن پرداخته اند.
اقتصاد دانان هرگز تعریف جامع و ثابتی از کوچینگ کارآفرین نداشته اند.
کوچینگ کارآفرین به معنای ساخت ارزش جدید مادی یا معنوی از طریق تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسک های آن اطلاق میشود.
کوچینگ کار آفرین به فردی گفته میشود که یک شغل یا کسب و کار جدید راه اندازی میکند و یک نفر به عنوان کوچ که بر دشواری ها و ریسک های موجود در مسیر آن واقف است در کنار شما قرار می گیرد و شما را در این مسیر همراهی می کند، به این شخص کوچینگ کارآفرین گفته میشود.
کوچینگ کارآفرین معمولاً افراد ایده پرداز و مبتکری هستند، که در کنار کار آفرین قرار می گیرند و باعث می شود کارآفرین به موفقی برسد. بنابراین با شناسایی نیاز های بازار، نقش کلیدی در رشد اقتصادی یک کشور ایجاد میکنند.
یکی از مزایای مهم کوچینگ برای کارآفرینی به کار برده می شود. اما در واقع کوچینگ دنیای بزرگی محسوب می شود که شاخه های متعددی دارد و در هر حوزه ای می تواند راهگشای شما باشد. اینکه شما در خود پتانسیل های متعددی دارید و میخواهید هر کدام را شکوفا کنید و اینکه نه تنها به خود بلکه به میزانی رشد کنید که بتوانید به اطرافیان خود نیز کمک کنید. آموزش کوچینگ در حقیقت آموزش کوچینگ یک توانمندی همه جانبه برای شما ایجاد خواهد کرد.
چگونه یک کارآفرین موفق شویم؟
مشاغل و حرفه های سنتی، مسیر مشخصی در بازار دارند، اما بر خلاف این مشاغل سنتی، کار آفرینی برای اکثر مردم مبهم و گنگ است. مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی هفت مرحله ی کوچینگ کارآفرین را برای شما گردآوری کرده است تا از آنها استفاده کنید.
۱. اطمینان از ثبات مالی: ثبات مالی در مسائل اقتصادی بسیار مهم است، زیرا اکثر معاملات در اقتصاد از طریق سیستم های مالی صورت میگیرد.
۲. تعدادی مجموعه ی مهارتی متنوع می سازد: وقتی از لحاظ ثبات مالی قوی باشید، باید مجموعه ای از مهارت ها را ایجاد کنید و بعد آنها را به کار بگیرید.
این مجموعه ی مهارتی را میتوانید از روش های یادگیری و آزمایش کار های جدید در دنیای واقعی بدست آورید. با داشتن مهارت های متنوع میتوانید در موقعیت های سخت و اجتناب ناپذیر به آن تکیه کنید.
۳. تولید محتوا در چندین زمینه: تولید محتوا به اندازهی عوامل دیگر در کارآفرینی بسیار حائز اهمیت است. محتوا های متنوع مانند: ساخت پادکست ها، پی دی اف ها، مقاله و یا سخنرانی ها و …
۴. برای رفع مشکلات راه حل داشته باشید: شما به عنوان یک کار آفرین، میتوانید از طریق محتواهایتان مشکلات را بررسی کنید و آن ها را حل کنید. محصولات و یا محتوا های شما باید این ویژگی را داشته باشند که یک یا چند مشکل خاص را حل کنند.
۵. مشکلات را برطرف کنید: کسب و کار های نوپا و جدید، برای اینکه موفق شوند و حرفه ای عمل کنند باید مشکلات افراد و یا شرکت های دیگر را بتوانند حل کنند.
این به معنی آن است که شما باید به مشکلات ارزش بدهید و در صدد رفع آن باشید.
تنها از این روش شما یک کارآفرین حرفه ای و موفق خواهید شد.
مثلاً برای اینکه خرید از فروشگاه باعث ازدیاد جمعیت و بهم ریختگی میشود بیایید یک خرید آنلاین راه بیاندازید.
۶. شبکه سازی کنید: یک کارآفرین به تنهایی و بدون کمک دیگران نمیتواند به موفقیت برسد. شما برای رشد و موفقیت در کسب و کارتان، به تلاش دسته جمعی و گروهی نیاز دارید.
لازم است که درباره ی آن با افراد به خصوصی جلسه داشته باشید و از آن ها مشورت بگیرید.
۷. رهبری داشته باشید: شما به عنوان یک کارآفرین باید رهبری داشته باشید و به عنوان یک رهبر بتوانید نیاز های روزمزه را انجام دهید تا به موفقیت برسید.
ویژگی یک رهبر خوب، تلاش و پشتکار است، باید به خود و دیگران انگیزه بدهید تا بهترین نتیجه ها را ببینید.
انواع ویژگی های یک کوچینگ کارآفرین
همهی کار آفرینان هدف و ویژگی های یکسانی ندارند؛ ویژگی های مهارتی و شخصیتی آنان میتواند به ۴ دسته تقسیم شود که در ادامه به آن میپردازیم:
1. سازنده: این افراد معمولاً به دنبال استخدام بهترین استعداد ها میگردند و همچنین در جستجوی افراد سرمایه گذار برای زیر ساخت قوی هستند. شخصیت افراد سازنده به گونه ای است که برای رشد سریع تر مناسب است.
۲. فرصت طلب: افرادی هستند که فرصت ها را میبینند و انتخاب میکنند و در بهترین زمان ممکن وارد میشوند، و در طولانی مدت موفقیت خود را حفظ میکنند. افراد فرصت طلب زمانی که به سود و نتیجهی عالی میرسند از آن خارج میشوند.
۳. مبتکر: مبتکران ایده ها و محصولات جذاب و عالی ارائه میدهند که به ذهن کسی خطور نکرده است.
این افراد به جای فکر کردن به پول و درآمد، به فکر تأثیرگذاری محصولاتشان هستند؛ یک فرد مبتکر برای رهبری و ادارهی کسب و کار مناسب نیست زیرا یک شخصیت ایده پرداز دارد.
۴. متخصص: افراد متخصص از ریسک کردن فراری هستند و قدرت تحلیل بسیار خوبی دارند؛ آنها مجموعه ای ازمهارت های قوی را در دست دارند که ازطریق آموزش بدست آورده اند.
آنها کسب و کار خود را از طریق راه و روش های مناسب خود ایجاد کرده اند، راه هایی از قبیل شبکه سازی و … که این نوع شخصیت و کارکردشان باعث میشود که رشد کمتری نسبت یه سایر کارآفرینان داشته باشند.
انواع کوچینگ کارآفرین
حالا که دانستید کارآفرینان میتوانند تایپ های شخصیتی گوناگون داشته باشند، باید بدانید راه اندازی یک بیزینس کار آفرینی نیز، خود میتواند انواع مختلفی داشته باشد، که در ادامه برای شما شرح میدهیم:
۱. کوچینگ کارآفرین در کسب و کار های کوچک
نوعی از کار آفرینی است که در آن کسب و کار های کوچک فعالیت های خورده دارند و اغلب جای رشد و گسترش ندارند و نمیتوان آنها را به کسب و کار بزرگی تبدیل کرد؛ مثل یک مغازهی خرده فروشی که کالا های دست ساز شما در آن موجود است.
۲. کوچینگ کار آفرین اجتماعی
در کارآفرینی اجتماعی، هدف ساختن منفعت برای بشر است؛ در این نوع کار آفرینی، بیزینس بر مبنای سود هدایت نمیشود، بلکه بر مبنای کمک به دنیای اطراف خود هدایت میشوند.
۳. شرکت های گسترده
شرکت های بزرگ عمر محدودی دارند؛ زیرا رشد و ماندگاری آنها بستگی به عرضهی محصولات، نوع محصولات، ظهور رقبای جدید و قدرتمند، تغییر نیاز های مشتری و… دارد و این مسائل و موارد باعث میشود این شرکت ها بیشتر تحت فشار قرار بگیرند.
انواع کوچینگ کارآفرین های مجازی
امروزه با گسترش تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ، بسیاری از افراد متخصص از فضای مجازی برای کارآفرینی و پیاده سازی ایده های نوین خود استفاده کرده اند؛ که در ادامه با برخی از انواع آنها آشنا میشویم:
- راه اندازی سایت فروشگاهی
- طراح گرافیک
- آموزش های آنلاین
- مدیریت سایت
- خرید از سایت های خارجی برای ایرانی ها
- تولید محتوا
- سخن آخر
دانستیم که کارآفرینی، ممکن است به شیوه های مختلف صورت بگیرد و این بسته به کارآفرینان آن دارد، که ممکن است با یک ایده و طرح نو به بازار آمده باشند یا ممکن است فقط با سرمایه گذاری به راه اندازی کسب و کار و اشتغالزایی کمک کنند.
امیدواریم که جواب سوالات خود را از طریق این مقاله دریافت کرده باشید، پاسخگوی نظرات و سوالات شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید