اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، دلایل پایین بودن اعتماد به نفس
فهرست مطالب
Toggleاعتماد به نفس بالا
مهم نیست که شما در چه شکل ظاهری، شغل و جایگاهی هستید، بدون اعتماد به نفس به موفقیت بزرگ نمی رسید.
اعتماد بنفس یکی از مهارت های بسیار مهم در تمام جنبه های مختلف زندگی است که حتماً باید آن را کسب و تقویت کنید.
نگاهی که هر یک از ما نسب به خودمان داریم بسیار مهم است؛ زیرا دیگران آنطور ما را باور خواهند کرد که خودمان باور داریم.
اعتماد به نفس تفکر مثبت درمورد خود و توانایی هایتان در هر موضوعی است و به شما قدرت محکم و قوی بودن دربرابر مشکلات را می دهد.
موفق ترین افراد هم گاهی با کمبود اعتماد به نفس مواجه می شوند و ممکن است گاهی تنها تفاوت شما با افراد موفق، نداشتن اعتماد به نفس کافی در شما باشد.
ما در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی به موضوع اعتماد بنفس پرداخته ایم، و باور داریم شما میتوانید با تمرین و تقویت آن، توانایی لازم برای کنترل این خصوصیت را بدست آورید.
کوچینگ و اعتماد به نفس
کوچینگ علم شناخت خود است. شناخت تمام مهارتهای زندگی و شغلی. شاخه ای از چند رشته ی روانشناسی که امروزه در دنیا بسیار مطرح می باشد.
شامل زیر مجموعه هایی چون بیزینس کوچینگ که به پیشرفت در کسب و کار مربوط می شود و لایف کوچینگ که به کسب مهارتهای زندگی مربوط می شود.
افرادی که به دنبال کسب مهارت در زمینه های مختلف هستند به دنبال یک کوچ می گردند که بتواند در زمینه های مختلف از جمله بالابردن اعتماد به نفس به آنها کمک کند. آموزش های کوچینگ اغلب شما را تا جایی تقویت می کند که بتوانید به عنوان یک کوچ به دیگران کمک کنید تا مسیر درست تحول در زندگی خود را پیدا کنند. آموزش های رایگان کوچینگ می تواند راهگشای خوبی برای شما باشد.
از اینجا می توانید تمام محصولات رایگان کوچینگ را مشاهده کنید.
با میزان اعتماد به نفس خود آشنا شوید.
میزان اعتماد به نفس با توجه به شرایط مختلف ، میتواند متفاوت و دارای نوسان باشد. برای اینکه از میزان آن اطلاع پیدا کنید به سؤالات زیر فکر کنید.
- چقدر به خودتان اهمیت می دهید؟
- تا چه اندازه برای رسیدگی به خودتان وقت می گذارید؟
- تا چه اندازه از توانایی، مهارت و استعداد های خود شناخت دارید؟
- در چه مکان هایی اعتماد به نفس شما بالاتر است؟
- در کنار چه کسانی اعتماد به نفس بیشتری را تجربه می کنید؟
- و در چه مکان هایی و درکنار چه افرادی احساس می کنید که به اعتماد به نفس بیشتری نیاز دارید؟
با مراجعه به روانشناس و انجام آزمون و مصاحبه های مرتبط می توانید به اطلاعات و اندازه گیری دقیق تری برسید.
نشانه های اعتماد به نفس پایین و مقابله با آنها
وقتی شما خودتان را دوست دارید و به خود احترام می گذارید احساس امنیت و ارزشمندی دارید، و زمانی که حس خوبی نسبت به خود داشته باشید، روابط مثبت، محکم تر و بادوام تری با دیگران خواهید داشت.
افرادی که اعتماد به نفس بالاتری دارند، نسبه به بقیه افراد توانایی و قابلیت بالاتری در مبارزه با استرس و چالش ها دارند، کمتر دچار احساساتی مثل نا امیدی، بی انگیزگی، غم و شرمندگی و احساس گناه میشند و معمولاً از نظر روحی درشرایط بهتری خواهند بود.
کاهش مشکلات درخواب، افسردگی و استرس های مخرب به جای متمرکز شدن روی ایرادها و نقاط ضعف، روی نقاط قوت خود متمرکز باشید و به خودتان احترام بگذارید.
در ادامه نیز به نشانه های پایین بودن اعتماد بنفس میپردازیم و راه مقابله با آن را نیز برای شما شرح میدهیم.
۱. قوز و جمع کردن خود
البته این مورد دارای استثنا هم می باشد، اما به طور کلی یکی از نشانه های اعتماد به نفس پایین است.
برای قوز نکردن تمریناتی را می توانید انجام دهید. تمریناتی مثل تصور خود در شکل یک عروسکی که عروسک گردان با چند نخ شما را به سمت بالا می کشد، و یا اینکه روی یک تکه کاغذ بنویسید قوز نکن و آن را در معرض دید خود قرار دهید.
۲. ترس از قضاوت های دیگران
به طور معمول افراد با اعتماد به نفس پایین تصور می کنند که همه درمورد آن ها صحبت می کنند و یا درمورد آنها افکار منفی دارند که تمام این موارد توهمی بیش نیست؛ به طور مثال در مکان های عمومی مراقب اند که درمورد لباس یا ظاهرشان قضاوتی صورت نگیرد.
۳. افکار منفی و قضاوت درمورد خود
اینگونه افراد دائم درحال بازخواست خود هستند، ئ داما روی خود عیب میگذارند و از خود خورده میگیرند.
راه مقابله با آن، به طور کلی مثبت فکر کردن است؛ درمورد خود به صورت مثبت فکر کنید و خصوصیات مثبت خود را پررنگ کنید، و افعال منفی و کلمهی منفی نمی توانم را از لغات خود کاملاً حذف کنید و سعی خود را برای هرکاری داشته باشید. در هر ظاهر، فرم بدنی و استایلی که هستید، خودتان را دوست داشته باشید؛ شما خاص و زیبا هستید، به خودتان افتخار کنید.
۴. سخت گرفتن مسائل
وقتی به استرس های خود فکر کنید متوجه می شوید که مقدار زیادی از آنها پوچ و غیرضروری می باشد. خودتان را برای خندیدن به هرچیزی اجبار کنید.
هیچ چیزی ارزش ناراحتی و استرس شما را ندارد و هرچیزی جز مرگ قابل حل است. به طور مثال اگر درجایی زمین خوردید بجای استرس و ناراحتی که ممکن است باعث خنده ی دیگران شوید، خودتان هم بخندید.
۶ راهکارهای افزایش و تقویت اعتماد به نفس
اگر حس می کنید اعتماد به نفس شما پایین است ما برخی راهکار هایی که میتواند به شما کمک کند را توضیح خواهیم داد. این راهکاری های ساده و کاربردی برای اقزایش و تقویت اعتماد بنفس علاوه بر تقو روحیه و خود باوری، باعث موفقیت شما و رسیدن به اهداف شما نیز میشود.
۱. تصویر سازی
برای اهلی کردن یک هیولا باید با او روبرو شوید. برای شروع تصور کنید که اعتماد بنفس بالایی دارید و انسان خاصی هستید، این تصور و تلقین ملکه ذهن شما خواهد شد و اعتماد به نفس را در شما افزایش خواهد داد.
۲. کاملاً خودتان باشید
یکی از مواردی که باعث می شود تا شما اعتماد به نفس نداشته باشید، این است که فرد می خواهد در نقش دیگران باشد و خودش را زندگی نمی کند.
وقتی شما سعی می کنید فردی که نیستید باشید وجودتان مقاومت می کند؛ سعی کنید کاملاً خود واقعی تان باشید و خودتان را بغل کنید.
به عواملی فکر کنید باعث منحصر به فرد بودن شما می شود و سپس آن ها را به عادت مبدل کنید، این باعث افزایش قدرت شما خواهد شد.
۳. کشف مواردی که اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد
این یک موضوع کاملاً شخصی است و که در هر فردی تفاوت دارد، ممکن است موردی که برای شما اعتماد به نفس می آورد برای فرد دیگری کاربرد نداشته باشد؛ برای کشف این موضوع میتواند در گذشته دنبال مواردی باشید که برای شما قدرت و اعتماد به نفس به همراه داشته است.
این که شما مثل یک نقاش موفق نمیتوانید نقاشی بکشید دلیلی بر هوش بیشتر او نیست؛ بلکه باید شما مهارت و استعداد مربوط به خود را کشف کنید.
باشناخت و تلاش به موفقیت برسید و به زمان تلف شده اهمیت ندهید در طول یک هفته، در پایان هر روز، حداقل ۳ مورد از موارد کوچک و بزرگی که خوب انجام داده اید و یا احساس موفقیت داشته اید را یادداشت کنید.
۴. مقایسه خود با دیگران ممنوع
مقایسهی خود با دیگران از مواردی است که باعث نابودی اعتماد به نفس می شود، هیچ وقت خصوصاً با فضاهای مجازی مثل اینستاگرام، ظاهر و زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکنید.
شما که با هر ظاهر و افکاری خاص و منحصر به فرد هستید، بجای این کار مخرب، هرروز خود را مورد ارزیابی قرار دهید و سعی کنید یک چیز جدید یاد بگیرید، بعد از مدتی متوجه پیشرفت خود خواهید شد.
۵. یادگیری مطالب جدید
یکی از اصول کسب و تقویت اعتماد به نفس یادگیری موارد جدید و رشد مهارت ها می باشد.
۶. شروع کنید و انجام دهید
از هرچیزی که می ترسید وارد آن شوید، اجازه ندهید که ترس ها شما را تحت کنترل قرار دهد، و به یک قدم مثبت و درست فکر کنید که در حال حاضر می توانید برای هدف خود بردارید.
شروع کنید، متوجه خواهید شد که می توانید آن را ادامه داده و به پیشرفت برسید.
در ادامه به یک تمرین ساده برای تقویت اعتماد به نفس میپردازیم:
- تصور کنید که اعتماد به نفس بالایی دارید.
- درمقابل آینه عوامل مثبت را پررنگ کنید و از خود تعریف کنید.
- کاملاً در لحظهی حال باشید، درغیر این صورت تنها لحظه ای که فرصت زندگی دارید (لحظه ای که در آن حضور دارید) را از دست خواهید داد.
- به خودتان تبریک بگویید، به خودتان ابراز احساسات کنید، شب بخیر و صبح بخیر بگویید، برای خود هدیه و گل بخرید؛ این کارهای کوچک قطعاً حال شما را خوب خواهد کرد.
- همیشه مقداری پول همراه خود داشته باشید.
- مهارت نه گفتن را یاد بگیرید.
- در راه رفتن، قدم های محکمی بردارید.
- محکم و صاف بایستید و سرخود را بالا نگه دارید.
- درمورد شک و تردید ها و توهمات خود، با یک فرد مطمئن صحبت کنید.
- از شکست نترسید و دوباره محکم و مقاوم بلند شوید.
- مهارت ارتباطی و ارتباطات خود را گسترش دهید.
- فعالیت ها و روابط اجتماعی خود را بالا ببرید.
- توقعات خود را از دیگران کاهش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید