کوچینگ مهارت چقدر در زندگی شما تاثیرگذار خواهد بود؟
فهرست مطالب
Toggleکوچینگ مهارت
در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی به یادگیری مهارت هایی که نسبت به آنها احساس نیاز میکنیم، میپردازیم.
کوچینگ مهارت (Skill Coaching) یا همان مربیگری مهارت یکی از انواع کوچینگ بوده، و روندی است که به کمک یک فرد آموزشدیده بهعنوان مربی یا همان کوچ، مسیر شناسایی و تقویت مهارتهای فردی و زندگی را تسهیل میکند.
مطمئنا این مسئله به مستقل شدن فرد در خانه یا اجتماع، کسب تجربه کاری یا شغلی، حفظ گروه دوستان و اتمام موفقیتآمیز تحصیلات کمک زیادی میکند. تجربه نشان داده است که از طریق کوچینگ مهارت، افراد بر مهارتها و اقداماتی که برای موفقیت در نتایج مورد نظر خود نیاز دارند، تمرکز میکنند.
حضور کوچینگ مهارت با ارائه تمرکز بیشتر و آگاهی از امکانات، پیشرفت مهارتها را تسریع میکند و منجر به انتخابهای موثرتر میشود. کوچینگ مهارت، میگوید هر انسانی دارای چندین مهارت مختلف است.
بالاخص اگر در ابتدای کار برای انتخاب یک هدف خوب برای خود هستید، و میخواهید با تکیه بر مهارت های خود هدف ایده آل خود را تعیین کنید، به شما پیشنهاد میشود قبل از شرکت در کوچینگ هدف ابتدا با مهارت ها و پتانسیل درونی خود آشنا شوید. آموزش کوچینگ به عنوان بهترین گزینه برای پیدا کردن مهارت ها و پتانسیل های شماست. آموزش کوچینگ در یک فرآیند چند ماهه به شما کمک می کند تمامی توانایی های درونی خود را پیدا کنید و حتی به یک کوچ تبدیل شوید.
مزایای بهرهمندی از کوچینگ مهارت
کوچینگ مهارت، بهخصوص مهارتهای زندگی، ممکن است شامل عناصر آموزشی و درمانی باشد. مربی به افراد کمک میکند تا مهارتهای ویژه خود را مشخص کنند و از آنها برای رسیدن به اهدافشان حمایت میکند.
گاهی در زمینه آموزش، اطلاعات عمومی یا خاصی را در اختیار افراد قرار میدهد و فرصتهای مهارتافزایی را برای آنها فراهم میکند تا آنچه را که برای موفقیت نیاز دارند بیاموزند. در رابطه با درمان، مربی به افراد در رفع زخمهای عاطفی یا موانعیکه مانع موفقیت در پیشرفت مهارتهای آنها میشود، کمک میکند.
درحالیکه مربی بازخورد و دیدگاه عینی ارائه میدهد، فرد مسئول گام برداشتن به سوی نتایج مورد نظر خود است. بهره مندی از کوچینگ مهارت، پتانسیل های درونی شما را نمایان میکند
اصولا کوچینگ مهارت مستقیماً بر درمان اختلالات شناختی یا عاطفی تمرکز نمیکند، بلکه با القای احساسات مثبت، بر ایجاد استراتژیهایی برای دستیابی به مهارتها و اهداف خاص در زندگی تمرکز میکند.
قابل ذکر است که کوچینگ مهارت همیشه شامل افراد سالم نیست، بلکه گاهی با کمک به افراد دارای معلولیت فکری، منجر به شناسایی و اجرایی شدن مهارتهای مورد نیاز فرصتهای شغلی، و ادغام شدن در جامعه بهمنظور بهبود کیفیت کلی زندگی آنها میشود.
معمولا کوچینگ مهارت شامل چه مهارتهایی میشود؟
مربی کوچینگ مهارت، معمولا به افراد کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی، مهارتهای شغلی و مهارتهای مراقبت شخصی را بیاموزند و حمایت لازم را از آنها برای مشارکت در آموزش روزانه، فعالیتهای تفریحی و فعالیتهای اجتماعی میکند.
افرادیکه در دورههای کوچینگ مهارت شرکت میکنند، میتوانند انتظار داشته باشند که موارد زیر را تجربه کنند:
- کسب دیدگاههای جدید در مورد چالشها و فرصتهای شخصی
- تقویت مهارت تفکر و تصمیمگیری
- افزایش اثربخشی مهارت برقراری روابط بین فردی
- افزایش اعتمادبهنفس در انجام وظایف کاری و زندگی روزمره
طبق تجربه، امروزه افراد بیشتر به فکر این مسئله هستند که مسئولیت زندگی را خودشان برعهده داشته باشند. بنابراین اگر احساس شود که شما در شنا، آشپزی، خیاطی، موسیقی یا تحصیل در رشتهای خاص استعداد و مهارت زمینهای ویژهای دارید، مطمئنا کوچینگ مهارت میتواند روند پرورش آنها را سرعت بخشد.
کوچینگ مهارت به فرد کمک میکند تا این کار را انجام دهد، زیرا با پرورش مهارتهای شخصی که میتواند در برخی بخش ها با کوچینگ شخصی همسو باشد، به سطوح بالاتری از رضایت و عملکرد دست مییابد. حتی در مرحله بعد میتواند به طور همزمان با استفاده از کوچینگ توسعه فردی روی پرورش مهارت های فردی خود فکر کند تا نقاط ضعف وی به حداقل برسند.
کوچینگ مهارت چگونه عمل میکند؟
معمولا افراد، از کوچینگ مهارت برای افزایش کیفیت زندگی و یادگیری مهارتهای زندگی موثرتر استفاده میکنند.
به طور معمول با مربی کار میکنند، زیرا میخواهند به اهداف زیر دست پیدا کنند:
- تحقق یک زندگی متعادل و روابط فردی رضایتبخش
- بهبود مهارتهای گفتار عمومی
- تمرین مراقبت از خود
- میانجیگری در اختلافات
- توسعه جایگاه شغلی یا اجتماعی
- بهبود وضعیت کسبوکار و رفع بینظمی
غالباً یک مربی در همهی این زمینهها با فرد کار میکند تا بتواند همزمان مهارتهای اجتماعی، مهارتهای مراقبت شخصی، مهارتهای تخصصی که برای شغل اون واجب است، دیگر مهارت ها مانند مهارت فردی و انواع مهارت هایی که برای موفقیت در زندگی شخصی و کسب و کار خود نیاز دارد، را به مراجعه کننده میآموزد.
کشف انواع مهارت های درونی با کوچینگ مهارت
مطمئنا تقویت مهارتهای پنهان، کمک زیادی به افزایش اعتماد و عزت نفس، توانایی تفکر و تصمیمگیری و بهبود قدرت مدیریت فرد میکند.
متاسفانه در حال حاضر افراد با استعداد بسیاری وجود دارند که بهدلیل موانع اجتماعی و خانوادگی، امکان پرورش مهارتهای خود را پیدا نکردهاند و به مسیرهای اشتباهی مانند مصرف مواد مخدر یا الکل گرایش پیدا کردهاند.
آیا میان کوچینگ مهارت و مشاوره تفاوتی وجود دارد؟
برخلاف مشاور، مربی مهارت از نزدیک با فرد مشارکت میکند تا موانع رفع شده و امکان حرکت رو به جلو فراهم شود. معمولا شرایط فعلی فرد را در نظر میگیرد و کاری به گذشته وی ندارد.
بیشتر به دنبال برنامههای عملی است تا ارائه یک مشاوره زبانی که ممکن است اصلا قابلیت اجرایی شدن نداشته باشد!
البته نمیتوان انکار کرد که هدف کوچینگ مهارت، مشاوره و کمک به مشتریان برای تقویت مهارتها و شروع یک زندگی جدید است. اگر در این بین مربی احساس کند که موانع عاطفی و روحی زیادی وجود دارند که قابل گذر نیستند، مطمئنا فرد را همزمان به رواندرمانگر ارجاع میدهند.
تفاوت بین تراپی و کوچینگ مهارت
فرآیند کوچینگ مهارت ممکن است چقدر طول بکشد؟
معمولا کوچینگ مهارت به یک جلسه منتهی نمیشود، بلکه با توجه به تشخیص کوچ مهارت چندین جلسه طول میکشد. البته مربیانی وجود دارند که برای شروع یا تقویت کامل یک مهارت تا حصول نتیجه کامل، نیاز به ۶ ماه تا ۱ سال زمان دارند.
بهتر است از همان ابتدا با مربی مورد نظر خود در این زمینه صحبت کنید؛ زیرا این مسئله تاثیر زیادی روی محاسبه هزینه نهایی دارد. اصولا تعداد جلسات مربیگری و نرخ ساعتی مربی تعیینکننده قیمت پایانی هستند.
دیدگاهتان را بنویسید