10 مهارت کوچینگ که باید بدانید.
مهارت کوچینگ
در این موضوع فرق نمیکند که شما یک فرد حرفه ای باشید یا یک مدیری که قصد دارد برای کمک به رشد و توسعه کسب و کار خود اقدام کند. شما در هر صورت برای تبدیل شدن به یک کوچ حرفه ای باید بدانید کوچینگ چیست؟ مهارت کوچینگ را فرا بگرید و در مسیر موفقیت تلاش کنید.
فردی که کوچ میدهد میخواهد افرادی که به او مراجعه میکنند را یاری دهد تا چیزهای تازه ای بیاموزند این یکی از مهمترین ویژگی های یک کوچ محسوب میشود. فرد کوچ دهنده را نمیتوان یک متخصصی دانست که همه مشکلات را حل میکند بلکه وظیفه اصلی فرد کوچ دهنده حمایت و پشتیبانی از مراجعه کنندگان خود است که بتوانند به طور اصولی و بسیار کاربردی در مسیر رشد و توسعه خود قرار بگیرند.
در ادامه مقاله از سایت مهرداد سلیمی به طور کامل درباره مهارت کوچینگ بحث خواهیم کرد.
6 مهارت کوچینگ که مهم تر هستند.
همدلی در عوض همدردی
یکی از مهارت کوچینگ که جز مهمترین مهارتهاست این موضوع است که نباید همدردی کنیم باید همدلی کنیم. یعنی چه؟
منظور از همدلی در این موضوع این است که بتوانیم خودمان را جای فرد مقابل بگذاریم و افراد را درک کنیم که در این شرایط افراد چه حسی دارند و چطور میتوانند فکر کنند. در واقع دنیا را از دید این افراد ببینیم و احساساتشان را درک کنیم.
یاد گرفتن مهارت کوچینگ گاهی به تنهایی دشوار به نظر میرسد. اینکه ما دقیقا به دنبال یافتن چه چیزی هستیم و چه تغیری می تواند ما را در مسیر اصلی قرار دهد. لایف کوچینگ شاخه ای از کوچینگ محسوب می شود که تمامی این مهارت ها را به ما می آموزد. در بنیاد مهرداد سلیمی آموزش مهارتهای زندگی در قالب بسته ی رایگان آموزش لایف کوچینگ قرار داده شده.
سایر آموزش های رایگان کوچینگ
آموزش کوچینگ
اگر در خود پتانسیل های ویژه ی متعددی می بینید که توانایی رهبری کردن و کمک به دیگران را نیز دارید شما می توانید به یک کوچ تبدیل شوید. برای تبدیل شدن به یک کوچینگ قبل از هر چیز لازم است آموزش های لازم در این حوزه را طی کنید. بسته ی رایگان آموزش کوچینگ مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی برنا یکی از این آموزش های جامع می باشد.
آموزش بیزینس کوچینگ
اگر در کسب و کار خود دچار چالشهای بزرگی هستید و عملا به جای رشد و افزایش درآمد دچار رکود شده اید شما به یک بیزینس کوچینگ نیاز دارید. به کسی که شما را به سمت یک پیشرفت شغلی و یک انفجار درآمد هدایت کند. آموزش بیزینس کوچینگ می تواند گزینه ی مناسبی برای کمک به شما باشد.
مهارت کوچینگ چیست؟
فردی بنام دنیل گلمن در شکل گیری مفهوم هوش هیجانی نقش بسیاری داشت. این فرد همدلی را یکی از مهمترین مهارت هایی میداند که هر فردی در خود باید این مهارت را تقویت کند. یکی از اصلی ترین مهارت های لایف کوچینگ همین درک مفهوم هوش هیجانی است.
به اعتقاد او ( دنیل گلمن ) همدلی یک مهارت بسیار بسیار مهم و حساس است که خیلی راحت این موضوع را فراموش میکنیم و بیشتر به جای این که تمام تمرکز خودمان را روی این بگذاریم که احساسات طرف مقابل را درک کنیم به این فکر میکنیم که در حال حاضر چه باید کرد.
به این نکته توجه داشته باشید که همدلی بسیار متفاوت تر از همدردی است. شما در همدلی با احساسات و پشیمانی های طرف مقابل درهم می آمیزد. در این موضوع خودتان را در چنین وضعیتی میگذارید نیازی نیست احساستان دقیقا شبیه فرد مقابل باشد و فقط کافی است دیدگاه او را درک کنید.
در واقع همدردی در نقطه مقابل همدلی است. به این شکل که به خاطر شرایط سختی که طرف مقابلتان آن را تجربه میکند غمگین و متاسف هستید و برای اون دلسوزی میکنید.
مهارت کوچینگ دوم
متمرکز ماندن
به عنوان یک فرد کوچ دهنده باید مطمن شوید که جلسه کوچینگی که در مسیر درست خود قرار دارد و بحث ها و گفتگو های عادی و روزمره باعث نمیشوند مکالمات خود از مسیر خود منحرف شوند و علاوه بر این موضوع نباید اجازه دهید که مراجع بیش از اندازه به جزئیات بپردازد.
مهارت کوچینگ سوم
پرسشگری قدرتمند
شاید شما بپرسید چطور؟ اما کوچینگ معادل پرسشگری است. پروسه کوچینگ با سوالات بسیار قدرتمند کوچینگی مسئله را از دل جواب ها بیرون میکشد. یک کوچ حرفه ای سوالات بسیار مفید و پر معنایی میپرسد تا بتواند به بهترین شکل ممکن به پاسخ خود و مشکلات فرد پی ببرد.
کوچ باور دارد که فرد مراجعه کننده خود راه حل تمام مسائل خود را در درون خودش دارد و باید با انواع سوالات کوچینگی این راه حل هارا از دل افراد بیرون آورد و به آنها گزارش داد.
مهارت کوچینگ چهارم
ذهنی باز و بدون قضاوت داشته باشید
این یک مهارت مهم و بسیار حساس است که اساس کوچینگ را تشکیل میدهد. به عنوان یک فرد کوچ دهنده باید به این مهارت مهم پایبند باشید، کار بسیار سادهای است: نباید یک فرد دیگر را قضاوت کرد. یک فرد کوچ دهنده خوب و حرفهای کنجکاوی بسیار زیادی به خرج می دهد و یک ذهن باز و بی تعصب نسبت به هر موضوع دارد. با این روش مهم میتواند سخنان مراجعه کنندگان خود را برای او به طور صحیح بازگو کند، به او بازخورد بسیار خوبی دهد، پرسش های بسیار قدرتمندی مطرح کند و به بهترین شکل ممکن به این فرد کمک کند.
منظور از این داشتن یک ذهن باز و بیتعصب به هر موضوع این است که بپذیرید دیگران نقطه نظراتی بسیار متفاوتی از شما دارند و شاید از دید خودشان حق با آنها باشد ولی از دید شما اینظور نباشد. بازخوردهای بسیار مهم سازنده کوچ میتواند توجه مراجعه کننده را به موضوعاتی جلب کند که ممکن است خودشان از آنها کاملا غافل بوده باشند، به عنوان مثال مراجعه کننده نسبت به سؤالی که از او پرسیده میشود، چه رفتارهایی و چه واکنش هایی نشان میدهد و حالت چهرهاش چه مدلی تغییری میکند.
بعضی مواقع افراد به برخی از نکات ریز توجه نمیکنند و افراد دیگر هم آنقدر شجاع نیستند که این نکات را به این افراد گوشزد کنند. کوچ جایگاه بسیار ویژهای دارد، مراجعه کننده به او اعتماد کرده، بنابراین فرد کوچ دهنده میتواند این نکات مهم را به مراجعه کننده گوشزد کند، مراجعه کننده این نکات را بطور بسیار خوبی درک میکند و با کمک همین نکات مشکلاتش را حل میکند.
ویژگی های بازخورد کوچینگ عبارت اند از:
انگیزه بخش
صادقانه
همدلانه
قابل اجرا
متعادل و متوازن
واقع بینانه
مهارت کوچینگ پنجم
هنر گوش فعال
به جرات میتوان گفت یکی از مهمترین و اصلی ترین مهارت های کوچینگ گوش شنوا است. گوش فعال فرایندی است شنیداری که با تمرکز حداکثری روی آنچه که مرجعه کننده درباره آن میتواند صحبت کند و هرآنچه که بطور مستقیم بیان میکند.
شاید برایتان پیش آمده باشد که وقتی فردی درحال صحبت کردن هست ما جوابی در ذهنمان آماده میکنیم تا بعد از توقف او بیان کنیم و او را از نظر خودمان مطلع کنیم، به این فرآیند را گوشدادن سطح 1 میگویند. که متاسفانه بیشتر مردم در همین سطح هستند. اگر میخواهید شما هم در مکالمههای ارزشمند و تأثیرگذار با مخاطبتان خود داشته باشید، روی مهارت گوششنوا بسیار کار کنید.
مهارت ششم
فرد کوچ دهنده راهکار نمیدهد
در فرایند کوچینگ به افراد راه حل آماده یا توصیه های بسیار عمومی داده نمیشود. یک فرآیند کوچینگی فرد را در شرایط اقدام و کاملا عمل قرار میدهد تا مراجعه کننده با مهارتهایی که میآموزد پتانسیلهای درونی خود را شناسایی و با بکارگیری صحیح آنها از پس مشکلات سخت برآید.
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد، حدس زنی میتواند تبعات بسیار خطرناکی داشته باشد، اما یکی دیگر از مباحث کلیدی و بسیار مهم ارتباط برقرار کردن در فرایند کوچینگ است نحوه بیان شما است. نحوه بیان شما است که بسیار کاربردی مشخص میکند پاسخ شنونده خشونت آمیز یا دوستانه است.
برای مثال چند مورد از بیان و مفهوم این پاسخ هارا در ادامه مطلب درک میکنیم
چیزی که بیان میشود
اگر بخواهم کمی زودتر بروم ناراحت میشوی؟
مفهومی که دارد..
میخواهم زودتر برم برایم مهم نیست که ناراحت میشوی
چیزی که بیان میشود
از نظر شما ایراد ندارد کمی زودتر برم؟
مفهومی که دارد..
واقعا میخواهم زودتر بروم اگر ناراحت میشوی نرم
چیزی که بیان میشود
میشه من رانندگی کنم؟
مفهومی که دارد..
دوست دارم رانندگی کنم
چیزی که بیان میشود
تو رانندگی میکنی؟
مفهومی که دارد..
من دوست ندارم رانندگی کنم
دیدگاهتان را بنویسید