مهارت رهبری یک مهارت منحصر به فرد

آشنایی با مهارت رهبری
مدیریت و رهبری لازمه ی حرکت در یک مسیر کوچینگ موفق است. رهبری در هر موقعیتی شامل یک نگرش و حس رسالت است که باعث ايجاد شور، انگیزه و هیجان برای حرکت افراد دیگر به سمت اهداف و رویاهایشان می شود. برای یادگیری مهارت رهبری مثل هر مهارت دیگری با تمرکز و کارکردن روی آن می توان در این زمینه توانایی خود را رشد و توسعه داد. به قول پیتردراکر “این مسئولیت رهبر است که درمورد آینده فکر کند و هیچ کسی جز او نمی تواند این کار را به درستی انجام دهد”
درواقع رهبرها در دنیای بیزینس کوچینگ دنبال رسم یک مسیر برای آینده ای پر از انگیزه، امید و رسیدن به ایده ها و اهداف است. آنها جهت گرا هستند و مدام درحال تلاش و حرکت به سمت جلو هستند. شعار رهبران” در بیزینس کوچینگ شروع کن، انجامش بده، درستش کن، همواره تلاش کن” می باشد. عالی ترین و موفق ترین رهبران در زندگی و کار خود بیشترین تلاش را دارند، بیشترین چالش ها را تجربه می کنند و با درس گرفتن از چالش ها و مشکلات دست از تلاش برنمی دارند و با جدیت تمام به مسیر خود ادامه می دهند. به پیشرفت و هدف موردنظر خود برسند. به طور کلی می توان گفت برای موفقیت در مسیر بیزینس کوچینگ باید روبه جلو در حرکت باشید. کار تکراری انجام ندهید و فقط و فقط به پیشرفت فکر کنید. فکر کردن به پیشرفت به این معناست که اهدافی را ایجاد کنید و هرروز برای رسیدن به آنها با تمرکز تلاش کنید.
شاید شما هم تا به حال فکر کرده اید که پتانسیل های بسیاری در زمینه ی مهارت رهبری دارید. آموزش کوچینگ به شما کمک می کند که این پتانسیل ها را بشناسید و آنها را در مسیر هرچه بهتر شدن بیزینس خود به کار ببرید.
7 قدم به دست آوردن مهارت رهبری برای رسیدن به اهداف
قدم هایی که رهبران برای موفقیت و رسیدن به اهداف خود برمی دارند و برای کسب مهارت رهبری باید بدانید.
مشخص کردن اهداف اصلی
به طور دقیق اهداف خود را تعیین کنید که در زندگی و کار خود دنبال چه چیزهایی هستید. بیان اهداف و خواسته ها یک کار ضروری و مهم است.
یادداشت اهداف
اهداف و خواسته های خود را با تمام جزئیات و مشخصات بنویسید. سعی کنید تا جای ممکن اهداف واقعی و قابل ارزیابی داشته باشید. اگر اهداف نوشته نشوند و در راستای آن تلاش و اقدامی صورت نگیرد یک خیال و رؤیای مبهم خواهند ماند.
تعیین مدت زمان برای هدف
برای رسیدن به هدف و انجام کارهای مربوط به آن مدت زمان مشخص کنید. اگر هدف شما خیلی بزرگ است آن را به قسمت های کوچک تقسیم کنید. اهدافی که زمان بندی دارند نیروبخش و انگیزه بخش هستند.
تهیه لیست از کارهای لازم برای هدف
از کارهایی که باید برای رسیدن به هدف اصلی خود انجام دهید یک لیست قابل درک تهیه کنید. هرکاری که انجام شد جلوی آن یک تیک بزنید.
برنامه ریزی انعطاف پذیر
زمانی که لیست انجام کارها را تهیه کردید و قدم هایی که برای رسیدن به هدف لازم است را مشخص کردید باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. در این برنامه ریزی دومورد اولویت بندی و ترتیب را باید درنظر داشته باشید.
زمانی که اولویت ها را تعیین کرديد قانون 80/20 را درنظر داشته باشید. به این معنا که 20 درصد از کارهای انجام شده مسئولیت 80 درصد از نتايج را برعهده دارند. در برنامه ریزی باید بعد از اولویت بندی ترتیب در کارها هم رعایت شود. زیرا هر برنامه ای نیازمند فعالیت ها می باشد و همچنین در برنامه ریزی باید محدودیت ها، موانع، چالش های احتمالی را هم درنظر داشته باشید و یادداشت کنید.
عمل کردن
حالا که برنامه و نقشه راه خود را دارید و نسبت به آن ها و موانع احتمالی هم آگاهی دارید بدون تأخیر شروع کنید و تمام برنامه ها را عملی کنید. بسیاری از افرادی که به جایی نمی رسند یا شکست می خورند به این دلیل است که آن ها برای اهداف و برنامه هایی که در ذهن دارند هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
انجام کار به صورت روزانه
هرروز که از خواب بیداری شوید به صورت روزانه برنامه ریزی داشته باشید و هرکاری برای نزدیک شدن به اهداف خود انجام دهید. به قول الک مکنزی کارشناس در حوزه ی مدیریت :”بهترین راهی که با آن می توانید آینده را پیش بینی کنيد خلق کردن آن است”. این قسم از مهارت های رهبری در زمینه ی لایف کوچینگ نیز کارایی دارد. یکی از اصلی ترین مهارت های لایف کوچینگ که در آموزش لایف کوچینگ مطرح می شود برنامه ریزی روزانه است.
در حال حاضر مدیریت کافی نیست، برای دستیابی به موفقیت باید به قلب و دل افراد که همان مهارت رهبری است باید مسلط شد. شما برای رهبری باید اصول و نکاتی را آموزش دیده و رعایت کنید.
دادن حس امنیت به افراد
رهبران موفق باید از اعضای خود مراقبت کنند. حتی اگر در این راه منافع خود آنها از بین برود باید حس امنیت را دروجود ديگران ايجاد کنند. اعضای تیم باید بدانند که حتی با وجود شکست هیچ اتفاقی نمی افتد و شکست باعث رشد در آنها خواهد شد. بین افراد اعتماد و همکاری وجود دارد. زمانی که یک رهبر برای تیم و اعضای خود ازخود گذشتگی دارد و تمام سعی خود را برای رشد آنها انجام می دهد آنها هم برای او هرکاری را انجام می دهند.
خودآگاهی در ایجاد مهارت رهبری
خودآگاهی یک خصوصیت مهم و ضروری در مهارت رهبری برای مديران می باشد. خودآگاهی در این موضوع یک چیزی بالاتر از نقاط قوت و ضعف، خواسته ها و الگوها و… است.
در این مرحله باید به این درک برسید که رفتار شما به عنوان یک رهبر و مدیر چه تأثیری روی نتایج مجموعه خواهد داشت. بنابراین قبل از انجام هر تصمیم به اندازه ی کافی و خیلی خوب فکر کنید و تمام منافع و ضررهای آن را مورد ارزیابی قرار دهید.
هرچه برای تصمیم گیری زمان بیشتری صرف کنید به مرور بهتر و سریع تر تصمیم گیری می کنید. این موضوع به شما در ساخت شخصیت قدرتمندتر و آمادگی برای مسئولیت های بیشتر کمک می کند.
صداقت در مهارت رهبری
صداقت و یکرنگی و معیار اخلاقی بالا یکی از عوامل مهم در مهارت رهبری مؤثر است. عدم صداقت به هیچ عنوان موفقیت پایدار ندارند. صداقت به معنای هماهنگی ارزش وجودی با کلام و کلام با عمل است. زمانی که در مهارت رهبری شما صداقت وجود دارد احساس اعتماد و رغبت در همکاری بوجود می آید.
انعطاف پذیری
انعطاف پذیری در مهارت رهبری یک خصوصیت ضروری است. زیرا رهبری که انعطاف پذیری بالایی داشته باشد دربرابر موانع و چالش های مسیر احساس خستگی و درهم شکستگی کمتری را تجربه می کنند. رهبران منعطف به راحتی استرس های فردی و مجموعه را مدیریت می کنند و با آرامش و اعتماد به نفس بیشتری عمل می کنند.
برقراری ارتباطات مؤثر
یک خصوصیت مهم و اساسی در مهارت رهبری بینش، قدرت برقراری ارتباطات مؤثر است. منظور از رابطه ی خوب و مؤثر ارائه مطالب یا نوشتن نامه های اداری و ایمیل نیست،بلکه توانا بودن در الهام بخشی، انگیزه و چالش در افراد با یک دید بزرگ تر است و یا حتی ارائه راه برای کمک به اعضا برای اینکه بهتر شما را درک کنند که قرار است برای رسیدن به مقصد در چه نقشی چه کاری را انجام دهند و انجام کارهای روزانه هم جزء مهارت ارتباط مؤثر است.
هوش هیجانی در مهارت رهبری
هوش هیجانی یکی از اصول مهارت رهبری جدید است که طرفداران زیادی هم دارد. هوش هیجانی عبارت است از توانایی تنظیم هیجان خود و سازگار شدن با هیجانات خود و دیگران که باعث یافتن بهترین وجه از خود و رسیدن به بهترین نتیجه می شود.
تأثیر روی ديگران
فرآیند تأثیرگذاری باعث ایجاد بعد جدیدی در رهبران می شود. برای کارآمد بودن در مرحله ی تأثیر گذاری باید بتوانید نماینده ی خوبی هم باشید. حتماً به تنها کارکردن نیاز نیست بلکه می توان از طریق افراد مؤثر دیگر هم به نتایج خوبی رسید. در فرآیند تأثیرگذاری باید خصوصیات متقاعدسازی، پیشرفت، ارتباط و قدرت کلامی در توضیح دادن مطالب، حفظ آرامش در حین قدرت مدیریت و رهبری است. تأثیر گذاری مشمول همکاری و ارتباطات هم می باشد.
شنونده ی خوب و فعال
برای مهارت رهبری و موفقیت در این زمینه باید شنونده و گوینده ی بسیار خوب و حرفه ای باشید. در گوش کردن توجه به جزئیات و صبوری بسیار مهم است. در گوش کردن فعال فرد اجازه می دهد که طرف مقابل کاملاً صحبت های خود را تکمیل کند و بعد بدون قضاوت و پیش داوری شنیده های خود را تحلیل می کند و یک گفتگوی مؤثر صورت می گیرد.
قاطعیت در مهارت رهبری
در مدیریت و رهبری قاطعیت بسیار مهم است و به معنای درست ترین قضاوت و بهترین تصمیم گیری است و زمانی که یک تصمیم درست گرفته شد عمل کنید و از اشتباهات و موانع ترسی نداشته باشید.
آموزش مسئولیت پذیری
افراد باید مسئولیت پذیر باشند و مسئولیت کار و وظایفی که برعهده دارند را برعهده بگیرند و درصورت بروز مشکلات ديگران را مقصر نکنند و مسائل پیش آمده را حل کنند.
دیدگاهتان را بنویسید