جلسه کوچینگ
جلسه ی کوچینگ چیست؟ توقعاتی که از یک جلسه ی کوچینگ دارید؟
اگر مدتهاست که مقاله های آموزش کوچینگ در بنیاد مهرداد سلیمی برنا را دیده اید شاید شما به عنوان یک کوچ که در ابتدای مسیر یک کوچ حرفه ای شدن هستید از خودتان بپرسید چگونه میتوانم یک جلسه یک ساعته را برگزار کنم و یک جلسه صفر کوچینگ را شروع کنم ؟
قبل از هر چیز باید بدانید شما در چه جایگاه اجتماعی یا اقتصادی قرار دارید؟ از مفهوم کوچ و کوچینگ چه چیزهایی میدانید؟ توانایی برقراری ارتباط با دیگران و رهبری کردن دیگران را دارید؟ آیا شما می توانید یک کوچینگ باشید؟
ممکن است در زندگی شخصی چالشهایی شما را درگیر کرده که نیاز به جلسه با لایف کوچینگ دارید. یا آنکه خود را در جایگاهی می دانید که با طی کردن دوره های آموزش لایف کوچینگ می توانید یک کوچ توسعه ی فردی باشید.
همینطور شرایط اقتصادی فعلی به شکلی پیش می رود که وجود یک بیزینس کوچینگ در مسیر شغلی کاملا احساس می شود. به خصوص اگر کارآفرین باشید یا نیاز به یک تحول اساسی در زندگی کاری خود داشته باشید در ابتدا باید آموزش بیزینس کوچینگ را بررسی کنید.
ما در این مقاله قصد داریم هر آنچه که شما در یک جلسه کوچینگ نیاز دارید برسی کنیم از اینکه ساختار جلسات به چه صورت باشد یا محل مناسب یک جلسه کجاست ؟ شرایط محیطی یک جلسه به چه صورت باشد تا شروع جلسه و پایان آن.
جلسه صفر کوچینگ
جلسه صفر کوچینگ به صورت خلاصه اولین جلسه ای است که فرد به شما مراجعه میکند و در طی این یک جلسه یک ساعته رایگان تصمیم میگیرد که با شما قرار داد ببندد. یا به عبارتی پس از پایان جلسه، جلسه منجر به قرارد بشود یا خیر.
برگزاری جلسه کوچینگ
برای برگزاری یک جلسه کوچینگ نیاز است تا از مخاطب خود بخواهید تا تایم طلایی خودش یا بهترین زمان خودش را که آماده است به شما اعلام کند.
پس از این یک مکان مناسب برای جلسه خود انتخاب کنید محل جلسه میتواند :
- مکان فرد مراجعه کننده باشد.
- مکان فرد کوچ باشد.
- یک مکان بی طرف و مورد تفاهم هردو باشد
حال نوبت این می رسد که مکان جلسه کوچینگ ما به چه صورت باشد:
یک فضای آرام و خلوت باشد و مراجع احساس راحتی بکند. از عواملی که باعث حواس پرتی خود یا مراجع شما باشد دور باشید. در محیطی باشد که بتوانید یادداشت برداری کنید(برای مثال در پارک شما جایی برای نوشتن ندارید و حواس پرتی های زیادی وجود دارد).
چند اصل در برگزاری جلسه کوچینگ:
در طول جلسه نمی توانید نصیحت کنید، در جلسه کوچینگ حق ندارید که مراجع پایین تر از شما بنشیند و شما بالاتر از او صندلی ها باید در یک سطح باشد. جلسه کوچینگ رابطه معلمی وشاگردی نیست پس حق ندارید دستور بدهید. رابطه منتور و منتی نیست نمیتوانید امر و نهی کنید جلسه کوچینگ یک فرایند مشارکتی و دو طرفی است.
چند نکته:
اجازه بدهید مراجع شما فکر کند چون این باعث می شود جلسه شما عمیق شود. بگذارید حسابی حرف بزند چون افراد زمانی که حرف می زنند باعث افزایش اعتماد به نفسشان می شود و احساس ارزشمندی می کنند. بدانید که آدم ها وقتی صحبت می کنند بلند بلند فکر می کنند در همین حرف زدن ها و درد دل کردن های ساده است که منجر به پیدا شدن راهکار می شود.
در جلسه کوچینگ:
- رابطه کوچ و مراجع مشارکتی است.
- در طول جلسه تفکر داریم.
- حمایت داریم
- به حداکثر رساندن عملکرد داریم
- جلسه راه حل محور است
- نتیجه گرا است
- آینده محور است.
- آگاهی بخش است.
- شفافیت وجود دارد.
- فضای امن و بی قضاوت وجود دارد.
- همدلی وجود دارد
اولین جلسه کوچینگ شما در درجه اول به این موضوع می پردازد که چگونه به عنوان مربی و مراجع با هم کار خواهید کرد – چه تعهداتی از هر دو طرف انتظار می رود، از جمله سبک کوچینگ (مثلاً کوچ چگونه می خواهد مراجع اگر از اهداف خود عقب بماند، پاسخ دهد. ،مراجع می خواهد جلسه کوچینپگ چقدر چالش برانگیز باشید؟) “قوانین” در مورد از دست دادن یا دیر رسیدن به جلسات و رسیدگی به مسائل مربوط به محرمانه بودن و غیره. این مرحله واقعاً بسیار مهم است زیرا پایه و اساس رابطه ای را تشکیل می دهد که در آن اعتماد و احترام برای هر دو وجود دارد.
شما میتوانید جلسه را با توجه به تعداد جلساتی که با هم کار میکنید و برخی از اهداف کلی کوچینگ را شروع کنید، اما در این جلسه برخی از اهداف مشخص اولیه برای یک برنامه کوچینگ و نحوه ساختار و ساختار برنامه را توضیح خواهید داد. -برنامه ریزی شده (اگر اصلا باشد).
شما همچنین باید از طریق فرآیندی رسمی صحبت کنید – هزینه جلسات چگونه پرداخت می شود و چه زمانی، چه تعهدات مالی گرفته می شود و چگونه آنها ارسال می شود. میتوانید قبل از جلسه کوچینگ از ابزارهای مربیگری مختلفی استفاده کنید که به شما و مراجع کمک میکند قبل از این جلسه بینشی از خواستهها و نیازهای خود و مراجع به دست آورید. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
یک پرسشنامه پیش از کوچینگ که مجموعه ای از سوالات را در مورد پیشینه، آرزوها، چالش ها و غیره مراجع می پرسد. چرخ زندگی که زمینه های کلیدی را که مراجع ممکن است بخواهد روی آنها کار کند برجسته می کند. ابزارهای مختلف خودارزیابی که بینشی در مورد ارزش ها، نقاط قوت یا ترجیحات رفتاری مراجع می دهد. برای اطمینان از اینکه در اولین جلسه کوچینگ نیازها پوشش داده شده است، ممکن است بخواهید از چک لیست جلسه کوچینگ به عنوان یک راهنما استفاده کنید و سپس آن را مطابق با نیازهای خود و مراجع خود تطبیق دهید.
اولین جلسه مربیگری شما چقدر باید باشد؟
این بستگی به آنچه قبلاً با مراجع خود در هنگام تصمیم به استفاده از خدمات شما با شما در میان گذاشته شده است و همچنین ممکن است به این بستگی دارد که آیا شما رو در رو ملاقات می کنید یا از طریق تلفن صحبت می کنید – جلسات تلفنی معمولاً ظرفیت تمرکز بیشتر را دارند. نکته ای که در اینجا باید به خاطر بسپارید این است که باید زمان کافی برای پاسخگویی به سوالات و نگرانی ها اختصاص دهید. من به طور کلی 1 ساعت اجازه می دهم.
آیا باید برای یک جلسه کوچینگ هزینه پرداخت کنید؟
این به شما بستگی دارد، اما نظر من این است که بستگی به آنچه پوشش می دهید دارد. برای مثال اگر همه اطلاعات اولیه در مورد نحوه عملکرد شما باشد، در این صورت سوال میکنم که چه ارزش افزودهای به مراجع خود میدهید. با این حال، اگر شروع به کشف اهداف می کنید و به مراجع کمک می کنید تا بینشی در مورد نقاط قوت، ارزش ها و ترجیحات رفتاری خود کسب کند، من قطعاً می گویم بله.
پس به صورت خلاصه میتوانیم جلسه اول کوچینگ را در این شش مرحله خلاصه کنیم:
1. قرارداد کوچینگ را ایجاد کنید
موضوع خاص جلسه را مشخص کنید. موضوع/هدفی که می خواهید امروز روی آن تمرکز کنید چیست؟ چه چیزی در این مورد برای شما مهم است؟
2. هدف یا نتیجه را برای جلسه تعیین کنید
از مراجع خود بخواهید تا نتیجه دلخواه خود را تصور کند. چگونه می دانید که امروز به آنچه می خواستید رسیده اید؟ شبیه چه چیزی یا چه حسی خواهد بود (ذهنی یا عینی)؟ با توجه به آنچه می خواستید امروز به دست آورید، اکنون کجا هستید؟
3. مراجع را کوچ کنید
شروع با نتایج مطلوب، مراجع را دعوت کنید تا اقدامات مختلف را بررسی کند یا برای کشف راهحلهای ممکن دیدگاه را تغییر دهد. بهترین راه حل برای شما در این شرایط چیست؟ چه تغییرات یا تفاوت هایی ممکن است شما یا دیگران متوجه شوید؟
4. شناسایی و تعهد به اقدام
مراجع شما اقداماتی را برای تعهد و تعهد به آن انتخاب می کند. چه چیزی ممکن است مانع از انجام این کار شود؟ چگونه از تعهد خود به این اقدام حمایت خواهید کرد؟
5. نتایج کلیدی
مراجع اقدامات، تعهدات و/یا تغییرات دیدگاه را خلاصه می کند. برداشت های شما از این جلسه چیست؟ امروز چه آگاهی یا یادگیری جدیدی اتفاق افتاد؟ این چگونه از شما در آینده حمایت خواهد کرد؟
6. مسئولیت پذیری
کوچ به مراجع متعهد می شود تا رازهای مراجع را پیش خود نگه دارد. چگونه خود را در قبال اهدافی که امروز تعیین کرده اید مسئول می دانید؟
چگونه می توانم برای افزایش مسئولیت پذیری شما همکاری کنم؟ در اینجا مربی ممکن است برخی از تکالیف، ژورنال یا سایر فعالیت های بین جلسه را دعوت کند و جلسه بعدی را برنامه ریزی کند.
دیدگاهتان را بنویسید