آرامش درون چیست؟ 17 راه رسیدن به آن
فهرست مطالب
Toggleانسانها معمولاً برای رسیدن به خوشبختی و حال خوب همیشه دو سؤال دارند؛ تعریف آرامش درون و راههایی که برای رسیدن به آن باید طی کنند، وقتی آنها را متوجه شوند تعداد کمی از آن ها راه های یاد گرفته شده را عملی می کنند. در این مقاله از مرکز کوچینگ مهرداد سلیمی قصد داریم در مورد آرامش درون و راه های رسیدن به آن صحبت کنیم.
آرامش درون چیست؟
تعریف آرامش درون یک حالت ذهنی و احساسی است که فرد افزون بر مدیریت کامل خود می تواند در زمان های متفاوت هم احساسات خوشحالی و غمگینی داشته باشد؛ اما واکنش ها و ذهن کاملاً تحت کنترل است.
طبق همین موضوع مهم ترین و اصلی ترین راههایی که در رسیدن به صلح و آرامش درون وجود دارد، ین است که ویژگی های بنیادی انسان را مدنظر قرار می دهند.
آرامش درون مستقل از شرایط بیرونی است و باعث آرامش، هماهنگی درونی، تعادل و کنترل خود حتی در شرایط بد و مشکلات است. زمانی که شما از نظر آرامش درون سلامت درونی دارید می توانید افکار منفی؛ اضطراب و عدم رضایت را ازبین ببرید.
زمانی می توان به یک راز پی برد که نشانه ها را مورد توجه قرار دهید؛ آرامش درون و صلح درونی از این امر مستثنی نیست و این معدن راز وجود هر فردی می باشد.
پس می توانید با هر نوع ویژگی مخصوص خود و هرگونه تغییرات بیرونی به آرامش درون برسید و هرکسی می تواند به سرعت و یا آهسته و در هرمکان دلخواه به آرامش کافی و مناسب مخصوص به خود برسد.
کوچینگ و آرامش درون
راه های رسیدن به آرامش درون متفاوت است. اگر برای رسیدن به آرامشی که مورد انتظار شماست دچار ناامیدی شدید و یا احساس کردید از مسیر واقعی منحرف شدید می توانید از یک کوچینگ کمک بگیرید. کوچینگ شاخه ای جدید است که به هر فرد کمک می کند پتانسیل های درونی خود را افزایش دهند و رسیدن به آرامش درون یکی از مهمترین این پتانسیل هاست. آموزش کوچینگ به شما کمک می کند نه تنها تمام توانایی های خود را بروز دهید بلکه به دیگران برای حل مشکلاتشان کمک کنید.
آموزش کوچینگ فقط در حوزه ی رشد شخصی قرار نمی گیرد بلکه در حوزه های متفاوت دیگری مانند موفقیت در حوزه های شغلی به نام بیزینس کوچینگ و موفقیت در حوزه ی زندگی به نام لایف کوچینگ شخصی نیز کار می کند .
مزایای رسیدن به آرامش درون
- آرامش درون باعث بهبودی و افزایش توانایی برای کنترل و تمرکز ذهن می شود.
- توانایی در کارآمد بودن برنامه های روزانه را بالا میبرد.
- آرامش درون باعث افزایش قدرت درون خواهد شد.
- بیقراری، عصبانیت، استرس و نگرانی های مخرب را از بین می برد.
- آرامش درون باعث افزایش صبر و تحمل می شود.
- به استواری و پایداری شما کمک می کند.
- به کنترل، آرامش ذهن، احساسات و خواب بهتر کمک می کند.
- باعث افزایش توانایی در علاقه به خود و عدم توجه به فکر و قضاوت و نظر دیگران در مورد خود می شود.
- آرامش درون باعث لذت از شادی های هر چند کوچک می شود.
- باعث افزایش تسلط به امور، خلاقیت و ايجاد نظم و انضباط می شود.
- به آرامش بدن و اعصاب کمک می کند و انرژی های مثبت و شفابخش را تقویت می کند.
- توانایی مقاومت دربرابر مشکلات، سختی ها و حوادث را بالا میبرد.
۱۷ راه رسیدن به آرامش درون
رسیدن به آرامش درون شاید مسیر سختی داشته باشد اما با تمرينات خاص می توانید به آن برسید و یا آن را افزایش دهید. اگر با خودتان و سلامت روح و روان خود مشکل دارید حتماً به یک مشاور مراجعه کرده یا از خدمات لایف کوچینگ استفاده کنید تا بهتر و زودتر به نتیجه ی دلخواه برسید.
۱. تشخيص محدودیت ها در آرامش درون
گاهی تنظیم زمان برای انجام کارها سخت می شود. از اولویت های خو د آگاه باشید، و کشف کنید توقف در انجام کدام کارها باعث می شود تا کمتر دچار نگرانی و استرس شوید.
کارها را باتوجه به میزان اهمیت، با آرامش درون انجام دهید. مثلاً استفاده از اخبار بی اساس و شایعات در فضاهای مجازی را کاهش دهید.
۲. کسب آرامش
شما برای رسیدن به آرامش درون به کسب آرامش نیاز دارید. نفس عمیق باعث ازبین رفتن تنش ها، استرس ها و تبادل اکسیژن خواهد شد، به طوری که شما اکسیژن را گرفته و دی اکسید کربن را خارج می کنید که باعث تنظیم ضربان قلب و فشار خون می شود.
در هر زمان و مکانی نفس عمیق به صورت صحیح به شما کمک می کند، به آرامی از بینی نفس کشیده و ریه را پر کنید و بعد از ۴ ثانیه نفس را حذف کرده و بعد از ۶ ثانیه آن را از دهان یا بینی خود خارج کنید.
ورزش، یوگا، مدیتیشن، شنا و موزیک هم می تواند در آرام بودن و کاهش استرس بسیار مؤثر خواهد بود.
۳. موضوعات مختلف را بزرگنمایی نکنید
برای رسیدن به آرامش درون به هیچ وجه موضوعات بی اهمیت و قابل حل را بزرگ نکنید، وقتی با یک چالش بزرگ برخورد می کنید با خودتان زمزمه کنید که آیا این موضوع سال دیگر هم دارای اهمیت الان هست؟
پاسخ به این سؤال باعث درک موضوع و ايجاد آرامش در شما خواهد شد.
۴. کنترل خشم و عصبانیت
عصبانی بودن به طور مدام و سر هر موضوعی با گذشت زمان باعث ایجاد تأثیر منفی بر ذهن، روان و جسم شما خواهد شد. اگر آرام باشید تنش و استرس کمتری را تجربه خواهید کرد. برای اینکه به آرامش درون برسید زیاد و به طور افراطی فکر نکنید.
۵. در کارها نظم و انضباط داشته باشید
بسیاری از افراد با شلوغ بودن میز و محیط کار و زندگی خود نمی توانند به خوبی کار کنند. مرتب کردن و ايجاد نظم با صرف چند دقیقه زمان تأثیر بسیار زیادی روی تمرکز بهتر گذاشته و یکی از راههای رسیدن به آرامش درون می باشد.
بودن در یک فضای منظم و دور از شلوغی ذهن را باز میکند.
۶. نگاه مینیمالیستی
خیلی از افراد این سبک و نگاه را یک نگاه سرد و بی روح می نامند؛ اما طرفداران این سبک، نگاه مینیمالیست را برای مزاحمت هایی که مُخل آرامش درون، ذهن و تمرکز است را، یک امر ضروری می دانند.
۷. وقت شناسی و مدیریت زمان داشته باشید
وقت شناس بودن تأثیر خیلی زیاد و مهمی روی برنامه ها دارد. زمانی که زودتر از قرار رسیده باشید یا کار های خود را انجام داده باشید آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت. این وقت شناسی زمان کافی را برای ايجاد اصلاحات یا تغییرات احتمالی را در اختیار شما قرار می دهد.
۸. در گذشته زندگی نکنید
توجه داشته باشید که اتفاقات گذشته برای همان گذشته است. نوع اتفاق و اهمیت آن مهم نیست و در هر صورت باید از آن رد شوید. با فکر کردن درباره گذشته هیچ تغییری ايجاد نمی شود. توقع فراموشکردن گذشته را نداریم؛ اما با فکر نکردن به آن میتوان احساسات منفی را کاهش داد، و بجای گذشته روی زمان حال و اتفاقات بهتر تمرکز کنید.
۹. حدس نزن
گاهی اوقات مواردی که برای شما استرس ايجاد می کند فرضیات است، درصورتی که شما نمیتوانید ذهن افراد را بخوانید.
ذهن خوانی و فرض رفتار افراد باعث ايجاد اضطراب، عدم اطمینان و قضاوت های نادرست میشود؛ بنابراین برای آرامش درون بجای اینکه خودتان فکر کنید و حدس بزنید، با سؤال کردن ابهامات خود را برطرف کنید.
۱۰. خود را شارژ کنید
هرکاری که لازم است تا شما را خوشحال و پر انرژی کند انجام دهید. سفر کردن، پياده روی، فیلم، موزیک و یا هرکاری که باعث حال خوب در شما می شود را انجام دهید.
۱۱. کارهایتان را به تعویق نیندازید
ارزش واقعی زمان را دریابید و از هر لحظه ی خود لذت ببرید. بطالت، تنبلی، امروز و فردا کردن و تعویق در کارها را کنار بگذارید.
سعی کنید هر کاری را سریع و بدون اتلاف وقت انجام دهید تا به آرامش درون برسید. صبر بیشتر باعث افزایش تنش ها می شود؛ بنابراین اگر قرار است کاری را انجام دهید زودتر شروع کنید و آن را انجام دهید.
۱۲. در انجام کارها تعادل داشته باشید
هرکاری را در حد تعادل و در زمان خود انجام دهید. کار بیرون را به منزل انتقال ندهید، برای دریافت انرژی برای خود تعطیلات در نظر بگیرید، استفاده از فضای مجازی را کاهش دهیدو با دوستان و افراد مورد علاقه خودتان را سرگرم کنید.
۱۳. کار ها را روی هم تلمبار نکنید
انجام چند کار و وظیفه باعث فشار به شما می شود. پس هرکاری را در زمان خود انجام دهید و فقط روی همان کار تمرکز کنید. این موضوع به شما کمک می کند که تا کارها را بهتر انجام دهید.
۱۴. روی خاطرات و موضوعات خوب متمرکز شوید
بجای تمرکز روی خاطرات منفی، مشکلات و شکست ها روی خاطرات خوب، موفقیت ها و احساسات خوب متمرکز شوید و آنها را بزرگ کنید.
۱۵. مدیتیشن
امروزه مدیتیشن یکی از بهترین راهها برای رسیدن به آرامش درون می باشد. این کار فقط نيم ساعت زمان می خواهد اما بی نهایت به آرامش و کنترل فکر شما کمک می کند.
۱۶. از حرف های بیهوده دوری کنید
یکی از دشمنان آرامش درون، حرف های بیهوده و بی اساس و غیبت کردن است؛ سعی کنید درمورد آنچه می گویید بیشتر توجه داشته باشید.
صحبت بیشتر انرژی بیشتری از شما می گیرد، پس سعی کنید حرف های بیهوده نزنید زیرا باعث اتلاف وقت، انرژی و آرامش شما می شود.
۱۷. با صراحت صحبت کنید
دروغ، بهانه، توضیحات اضافی، توانایی نه گفتن، همه باعث اختلال و از بین رفتن آرامش درون می شود. به طور مثال شما به مهمانی ای دعوت می شوید که هیچ میل و علاقه ای به رفتن ندارید؛ اما برای ناراحت نشدن طرف مقابل بهانه می آورید.
با ادامه این روش و نداشتن صراحت در کلام دیر یا زود باعث ازبین رفتن اعتماد اطرافیان نسبت به خودتان می شوید، پس با صراحت در صحبت کردن و بيان نظرات واقعی خود به آرامش درون می رسید.
چه کارهایی در آرامش درون و کاهش استرس موثر است؟
ورزش، یوگا، مدیتیشن، شنا و موزیک در ایجاد آرامش موثر است.
نگاه مینیمالیستی چیست؟
نگاه مینیمالیست برای مزاحمت هایی که مخل آرامش درون و تمرکز هستند یک امر ضروری است.
به معنای نگاه ساده و زندگی اده زیست است.
راههای رسیدن به آرامش درون چیست؟
تشخیص محدودیت ها در ایجاد آرامش درون، آرام بودن، بزرگنمایی موضوعات بیهوده ممنوع، عصبانیت بی دلیل ممنوع، نظم در کارها، نگاه و سبک مینیمالیستی، مدیریت زمان، حضور در گذشته ممنوع، حدس و ذهن خوانی ممنوع، شارژ کردن خود، به تعویق نینداحتن کارها، تعادل در کارها، سروقت انجام دادن کارها، تمرکز روی خاطرات و موضوعات مثبت، مدیتیشن، دوری از غیبت و حرفهای بیهوده، صراحت در کلام.
سخن آخر
افراد برای رسیدن به آرامش درون و حال خوب دو سوال دارند، یکی تعریف آرامش درون و دیگری راههای رسیدن به این مهم. آرامش درون یک حالت ذهنی و احساسی می باشد که علاوه برمدیریت و کنترل خود باعث می شود که مستقل از شرایط بیرونی حفظ کردن آرامش درون و کنترل خود حتی در شرایط بد و مشکلات است.
زمانی که شما آرامش و سلامت درون دارید به راحتی می توانید افکار منفی، استرس و نگرانی را کنترل کنید. در این مقاله از هوش ثروت آرامش درون و راههای رسیدن به آن را شرح داده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما همراهان عزیز قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید